30. september 2015

Triibugeneraatoriga triibutatud sokid.

Varateismeliste poiste jalad kasvavad igal aastal - see pole mingi uudis. Seega tuleb  neile regulaarselt ka uusi sokke kududa. Nende musta-rohelisekirjude triibikute kudumiseks kasutasin erinevaid lõngajääke. Põhitooniks valisin tavalise Novita Nalle musta sokilõnga, triipudeks helerohelise ja mererohelise tviidlõnga ning oliivrohelise, mürkrohelise ja leherohelise villase :) Kõiki lõngajääke oli mul erinevas koguses - leherohelist kõige rohkem ja tviidlõngasid üsna napilt.
triibugeneraator
Vahelduseks lasin triibud endale "ette joonistada". Selleks kasutasin ühte toredat "mänguasja", mille Caitlin on avaldanud oma blogis www.biscuitsandjam.com. See on triibugeneraator, mis võimaldab minu (või sinu) poolt valitud värvidest moodustada erinevaid triibukombinatsioone. Seal tuleb
(punkt 1) valida vähemalt kaks värvi, 
(punkt 2) määrata ära, kas triibud võivad olla vaid 1-realised või 2-realised või 3-realised jne või nii ühe kui ka kaherealised ning lõpuks
(punkt 3) märkida, mitu rida sul kokku vaja on (maksimaalselt tehakse 100 rida).
Nüüd vajuta nuppu "Generate my Stripes" ja saadki esimese triibukombinatsiooni. Kui see kombo sulle ei meeldi, siis samadel tingimustel uute kombinatsioonide saamiseks tee lehele "refresh".

Päris tore, onju! Seal on küll mõningad puudused, näiteks värvitoonide vähesus või ebamugav salvestamine (mina kasutasin print sceeni, aga on ka muid võimalusi). 
Aga alustuseks on ikkagi tore...
Kui aga mõni lõngakogus on limiteeritud (nii nagu minul oli vähe tviidlõnga), siis on hea kasutada "Weighted Random Stripe Generator"i. Seal saab lõngakoguseid tinglikult ette anda:
(punkt 1) määrad värvikastis numbriliselt oma lõngakoguse, st vähese koguse märgistad numbriga "1", veidi suurema koguse numbriga "2" jne. Kõige suurema kogusega lõngavärvi tähistad muidugi ka kõige suurema numbriga (nt 10). Numbrid võivad korduda, st kui sul on punast ja sinist lõnga täpselt sama palju, siis ongi neile vaja sama number panna...
(punkt 2) kirjutad, mitu rida sul kokku vaja on (maksimaalselt tehakse 100 rida).

Mind rahuldas selline tulemus:



Seda triibustikku (suunaga ülevalt-alla) kasutasin säärel.



Päkaosasse kudusin triipe aga alt-üles ning mustad vaheread tegin alati kaks korda ettenähtust laiemad. Varbaotsad lõpetasin oma suva järgi.


See foto on tehtud päikese käes - värvid vastavad tegelikkusele.
Muud tehnilised andmed:
Vardad nr 2,5. 
Soonikus 4*17, sääres 4*14 silmust. 
Kaal kokku 91 grammi.
Suurus nr 40.   

4 kommentaari:

  1. Vahva leid see triibugeneraator! Palju lõngaotsi tuli peita? Mis nipiga read ilma jonksuta jooksma said?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo-jaa, lõngaotsi peitsin ühe õhtu jagu, nii 2-3 tundi.
      Aga read on ikkagi väikese jonksuga - vaatsin oma pildid veel üle, aga pole neile sisemist poolt peale jäänud. Aga see jonks on tõesti väike, sest kõigil üherealistel triipudel sidusin alguse ja lõpu lõngajupi omavahel kokku ning nii jäid nad rohkem ühele joonele.

      Kustuta
  2. Väga toredad sokid ja see triibugeneraator tundub olevat igati mõnus. Tekkis ka kohe isu proovida, kuigi veel nädal tagasi mõtlesin, et mõnda aega ei tahaks enam ühtegi sokki kududa, eriti triibulisi.

    VastaKustuta
  3. Väga mõnusad triibud! Aitäh triibugeneraatori eest!

    VastaKustuta