5. juuli 2015

Anni lainelise mustriga topp.

Eelmisel suvel (juulikuus, siis kui oli ka väga palav ilm, mäletate...) tahtis Ann selga panna just seda, 2012. aastal kootud toppi, aga muidugi selgus, et see on talle väikeseks (kitsaks) jäänud. Ja loomulikult lubasin talle uue kududa. 

Asi seisis aga lõngavaliku taga, sest teate... kui kodus juba on ligi 30 kilo lõnga, siis uusi enam niiväga osta ei tahakski - tuleb olemasolevate varu vähendada. Paraku on enamus mu lõngasid villasisaldusega, aga ühele pisikesele tüdrukule oleks suveks vaja puuvillast või linasesegust pluusikest. Parajas koguses ja sobivas värvitoonis suvelõnga mul kodus ei olnud, küll aga leidsin lõngajääkide hulgast vähemalt 5-6 erinevat roosat mõnekümne grammist tokikest. Valisin neist 3 omavahel sobivat tooni ning lisasin ergutuseks ühe helerohelise (algul tundus, et erkroheline oleks paremini seda roosamannat tasakaalustanud, aga nüüd vaatan, et täitsa õige lahja toon). 



Mustri asendasin veidi lainelisema variandiga. Siin võtsin malli kunagi endale tehtud suvetopist.



Kuna üks lõng oli teistest hulga peenem, siis panin selle koos teisega jooksma. Kaugelt ei saa arugi.

Annile meeldib ronida.

Sageli olen ma probleemi ees, et kui pikk peaks üks topp või pluus või kampsun olema... Ann ütleb, et see tema topp võiks olla lühem, nii umbes 5 cm võrra. Või veel parem, kui see ulatuks vaid vöökohani. Ja seda sellepärast, et muidu see varjab tema ilusat seelikut... No näiteks sellel roosal seelikul on üleval kaks ilusat sätendavat nööpi, mis ju topi taha peitu jäävad!! Ja ühel teisel seelikul, mis ma talle hiljuti õmblesin (teinekord näitan), on üleval paelad ja üldse on see kena lilleline. Appi, tüdrukud!!! Ma ei tea... nabapluus siis või? Igal juhul oleks see lühendamine üsna tüütu ja keeruline (kuigi mitte võimatu) protseduur ning ma üritan teda veenda, et ei peaks seda ette võtma...


Siit on näha, et võiks lühem olla küll. Samas on ju kasvuruumi vaja.

Vardad nr 3. 
Lõngad erinevad puuvillased ja puuvillasegused. Kokku 105 grammi.
Kootud ringselt alt üles. Mustriline osa on sirgelõikeline, st kahandused on vaid üleval.

Paar nööpi on selleks, et ei peaks nuputama, milline on esipool...


Lainelise osa skeem:






   parempidine silmus
O   õhksilmus
\    2 silmust kududa parempidi ületõstmisega kokku         
/    2 silmust kududa parempidi kokku

Kõik paarisread kududa parempidi.

15 kommentaari:

  1. Anonüümne5/7/15 11:46

    Väga ilus top. kaunis laineline muster ja väga ägedad värvid. Pikkuse nuputamine on minu jaoks ka alati keeruline. Pildilt paistab, et tõesti, seeliku ilust jääb palju peitu. tumevalge

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tundub küll, et pea-aegu tuunikaks kipub minema :) Mõtlesin, et äkki pean tütrel soovitama neid retuusidega hoopis kanda. Eks näis...

      Kustuta
  2. Väga ilus. Mulle(olen ka ema) meeldib see pikkus küll väga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle endale ka meeldib see pikkus - jätab kasvuruumi.

      Kustuta
  3. Väga ilus! Järgmisel suvel on nabakas ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tavaliselt saab Ann oma (minu kootud) riideid vähemalt 3 aastat kanda. Ta on ju lühike ja peenike - seega kitsaks nad kiiresti ei jää ning pikkuses on alati kasvuruum sisse arvestatud. :)

      Kustuta
  4. Väga ilus!

    Minu blogis on sulle väike väljakutse :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh!
      Väljakutsele kindlasti vastan... järgmine nädal.

      Kustuta
  5. Väga ilus! Kena muster ja värvid ka! See lahja roheline sobib kohe imehästi roosade sekka!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! On jah selline mõnus muster, mida sobib kududa nii ühe- kui ka mitmevärvilisena.

      Kustuta
  6. Väga ilus topp! Ma vaatasin seda juba Fbs Rapuntsli-pildi juures ;) pikkuse osas on teil mõlemal õigus- kohe kandes oleks vist tõesti 5 cm lühem võinud olla aga kasvuruumi arvestades ja tuunikana kandes on täitsa kümnesse. värvikombost ma ei räägigi- see on ju iga tüdruklapse unistus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Topp seisis nüüd mul siin töölaual ja Ann käis seda silitamas, et "ilus on" ja "mulle meeldib", aga selga ei pannud. Lõpuks otsustasin, et teen lühemaks. Võtsin alt umbes 6 cm maha (oli tüütu töö, aega läks 1 õhtu). Mõtlesin, et mis sest kasvuruumist ikka - sellise lihtsa asjakese saab alati uue kududa - mõne päeva töö. Vot nii siis seekord :)

      Kustuta
  7. Meie suvi on nagu on (vaadates eriti tänast päeva). Selles imeliselt kaunis topis on kasvuruum sees, nii et saab rahulikult järgmisel suvel ka veel kanda.

    VastaKustuta
  8. Nii armas! Ma alguses vaatasin, et kleit, siis alles lugesin. Imelised värvid!

    VastaKustuta