9. mai 2015

Tikandi ilu raamatukogus.

Täna käisime Anni ja Taivoga Keilas. Seal asuvas Harjumaa Maakonnaraamatukogus (mis on üks uus, ilus, avar ja valgusküllane hoone) on üleval mitu toredat näitust. 

Mind huvitasid eelkõige Silvia Nittimi tikitud tekid ja vaibad (väljapanek jätkub 30. maini). 
Muide, Silvia Nittim on ortopeed, Tallinna lastehaigla kirurg. Talle meeldib tikkida just suuri asju - tekke - mitte aga Muhu pätte ja džemprite rinnaesiseid. „Pisike asi saab liiga ruttu valmis. Mulle meeldivad suured tööd, et ikka oleks, mida teha. Tikkimine on ravimatu haigus,” ütles ta aasta eest Õpetajate Lehele.

Raamatukogu seintele oli riputatud mitu Muhu ja Lihula lilltikandist inspireeritud tekki. Samas oli "nõelamaalide" hulgas ka huvitavaid pihlaka ja viinamarjaväätidega tekke. Kõik need suured tekid olid nii maitsekad, ilusa kompositsiooni ja meeldiva värvilahendusega. Muide, üks sporditeemaline vaip oli ka :). 

Kui ma õigesti aru sain, siis kõik need tekid-vaibad on ta tikkinud viimase 10 aasta jooksul.

Näitan mõned detailid. Üldpildi saamiseks minge ikka kohale!




Seda tekki oli raske pildistada. Loodan, et värvid jäid õigeks.
Pihlakad mulle meeldivad!
Võrratud viinamarjaväädid!  
3D viinamarjakobarad.
Tour de Ski. Jaa, see on ka tikitud! Selle vaiba kohta oleksin ma küll tahtnud lisainformatsiooni...
Sealsamas raamatukogus on mai lõpuni ka nukunäitus: ligi 300 nukku Esta Matla kogust. Leidub nii barbisid kui beebisid, nii rahvarõivas kui ka ballikleidis nukke. 


Nukud Anni eriti ei köitnud. Ta kadus üsna kiiresti hoopis raamaturiiulite vahele (ei olnud aega isegi jopet seljast võtta). Kui ta välja ilmus, siis oli ta endale kogunud sületäie ilusaid raamatuid. 
Miskipärast oli ta valinud just venekeelsed raamatud.
Vabandame raamatukoguhoidjate ees:
kuna me õigesse riiulisse ei osanud raamatuid sättida,
siis jätsime selle hunniku lugemislauale.
Raamatukogus saab näha ka Eve-Ly Villbergi (Luiga) mahedaid värvipliiatsijoonistusi ning armsaid muusika-aasta teemalisi portselankujukesi Ilse Kenapea kogust (viimased on kohe välis-ukse juures).

Need on tegelikult üsna suured joonistused. Foto on petlik.

1 kommentaar:

  1. Väga tore, et andsid ülevaate. See näitus lausa kutsub.

    VastaKustuta