6. jaanuar 2015

Triibuline tviidsall.

Eelmisel aastal kudusin ühe triibulise, pitsilise alläärega salli (disain: Cailliau Berangere). Kirjutasin juba siis, et teen endale ka ühe sarnase triibiku. 

Ostsin Käsitööjaamast samade värvidega tviidlõnga. Kuid sama mustrit ma kasutada ei saanud. Mulle tundus, et see tviidlõng ei sobinud pitsiliseks kudumiks - proovitöö jäi kuidagi iseloomutu, lörts ning pitsiaugud tulid liiga suured. Vast oleks veidi abi olnud, kui oleksin peenemaid vardaid kasutanud, aga ma ei tahtnud. Katsetasin hoopis ripskudet ja see sobis ideaalselt. Küllap sobib sellele lõngale ka palmikutega kude ja kindlasti kirimuster, aga see ei olnud minu salli teema:) Jäi ripskude - lihtne ja kiire kududa ning vahva triipe sättida..



Et oleks midagi erinevat tavapärasest ripskoes triibusallist (mõtlen ülevalt alla või alt üles liikumisi), siis vahelduseks alustasin seekord hoopis küljenurgast. Kasvatusi tegin vaid ühele poole, sekka rohkelt lühendatud ridu (need jäid just valgetele triipudele). Nii tekkis parajalt pikk ja lai kolmnurksall, mille triibud jooksevad viltu üle salli. 





Lõng: Felted tweed, Rowan (50%villa, 25% alpakat, 25%viskoosi; 50g/175m). Varusin 3 punast, 1 loodusvalge ja 1 tumepruuni lõngatoki. Kokku kulus 180 grammi lõnga.
Salli muster: omaloominguline.

Vardad: nr 3,5.
Mõõdud: 177 x 70 cm.




Lõpetuseks sallist üks tuulise ilma foto :) Siit on näha: alustasin kudumist vasakpoolsest valgest osast ning lõpetasin pruuni-valge-punase triibulise küljeservaga.

2 kommentaari:

  1. Kena sall! Huvitavaid ideid sul juba jätkub :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Arella! Jagub küll - mõned saavad ka teaoks:)

    VastaKustuta