1. august 2014

Marjadega komplekt suvekööki.

Minu riiulis on raamat - „Kirkad ja õhulised lapitööd“ ja ma pean ennast kordama – see on inspireeriv.

Ikka ja jälle, kui ma avan selle raamatu, olen lummatud. On uskumatu, kuidas nad (Hilde Aanerud Krohg ja Rie Norum) on võtnud täiesti mittemidagiütlevad kangad, sobitanud need kokku ning saanud võrratult efektsed tekid. Lisaks on neil väga sümpaatne värvivalik – erinevad pruunikad toonid, sekka erepunast, terrakotat või helget sinist, efektset rohurohelist või romantilist roosat. Ja need tepingud, tepingud... Nii sünnivadki ajatud esemed.

Eelmisel suvel õmblesin oma suveterassile ühe lihtsama lauakatte. Idee oli pärit just sellest raamatust. Seekord võtsin suuremalt ette ning tegin terve komplekti – lauakattele lisaks ka pajakindad, pajalapid ja põlle.



Õhukesele esemele on lausa lust teha tepinguid. Seekord õmblesin diagonaalsed tepingud. Neid on hea teha, kui kasutada isekustuvat tindipliiatsit (geniaalne leiutis!!). Pika joonlaua ja selle pliiatsi abil joonistasin kõik diagonaalid kangale ning teppisin ruttu üle (rohelise kanga pealt tahtsid jooned üsna kiiresti kustuda). Mulle need väikesed rombid meeldivad... Arvatavasti kasutan sellist tepingut veel.




Küll oleks tahtnud ka pajakinnastele tepinguid teha, aga valitud lõike puhul on see praktiliselt võimatu. Kaalusin varianti, et teha tepingud enne kinda lõplikku kokkuõmblemist, aga siis jääksid õmblusvarud kinda sees näha, mitte ei kaoks voodri alla... Ja kuna mul ei ole overlok-masinat, siis ei jääks selline lahendus just eriti korrektne.




Pajalappideks võtsin lihtsalt neli erinevat kangast kõrvuti ja teppisin samuti diagonaalidena.





Kõik kangad olid jälle taaskasutusest: ostetud Humanast või mõnest muust sarnasest poest kangajääkidena või kasutamata kardinatena.

Põllepildi tegi üks mu poistest...



See komplekt läheb kingituseks...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar