12. august 2014

Kangastest ja nõelapadi kohvitassis.

Taaskasutus mulle meeldib, kuid vahest õmblen ma siiski uutest kangastest. Seega ostan ma aeg-ajalt kangast ikka kangapoest ka. Aga seekord tellisin katseks seda hoopis võõralt maalt: Hiinast, Aliexpressiga.

Tellisin kaks portsu puuvillaseid kangaid, mõlemad samast "poest" nimega TOTO SEWING.

Roosa komplekt, kus olid lille- ja täpimustrilised kangad (kokku 7 juppi mõõtmetega 50x50cm, hind kokku jäi alla 6 euro), koosnes lihtsatest õhematest sitsikangastest. Need on mul enamuses juba ka lahti lõigatud...



Pruunikas komplekt, kus olid neeru- ja lillemustrilised kangad (kokku 12 juppi mõõtmetega 45x50cm, hind kokku jäi alla 12 euro). Need olid väga head satiinkangad (mitte liiga libedad).



Selgus, et

x kangad tulid kohale vähem kui 1 kuuga.
x kõik kangad olid ilusad (korralikud, puhtad tükid), ilma praagita mustril või kangalõimel.
x kangad olid kohati kehvasti välja lõigatud - mitte mööda niiti, vaid viltuselt (seda mõnel juhul igast küljest). Viltuse lõike tõttu võis kaotsi minna koguni 5-6 cm.
x pärast pesu oli muster ja värv jätkuvalt ilus, pesu ei jätnud kangastele koledaid triipe jms,
x satiinkangast on mõnus triikida.

Kuigi hinnavõit ei ole just märkimisväärne (meie kaubandusest vast leiab ka 6 eurose meetrihinnaga kangast), meeldis mulle siiski, et keegi on näinud vaeva ning valinud välja portsu omavahel sobivaid kangaid. Neile, kellel on aega kangaid oodata ja kes ise end värvide ja mustrite sobitamises kindlalt ei tunne, sobiksid need komplektid eriti hästi. Lapitöö tegemiseks on need ju vägagi tänuväärsed, sest nii ei pea poest 1,4 meetri laiust kangast ostma.



Minu nõelapadi:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar