29. aprill 2023

Palmiku ja soonikuga helge kampsun.

 

Selle kampsuni juures tuli nuputada, kuidas omavahel kombineerida ühevärvilist valget lõnga ning siniste ja pruunide täpikestega valgepõhjalist lõnga. Tahtsin, et tulemus ei jääks liiga triibuline ega konkreetne, vaid pigem ühtlaselt träpsuline ja jutiline. Samas ei tahtnud ma kududa igavat parempidist pinda - neid saab nagunii liigagi tehti teha. Niisiis tegin päris mitu tööproovi ja jäin rahule sellise süsteemiga, kus üleni valge värviga tõmbasin kaks triipu ja kirjuma lõngaga ühe triibu. Esiosale kudusin palmikud, muud tükid said lihtsad 3+2 soonikud.
Kampsun on kootud 100% meriinolõngast Organic Aran (100g/166m). Kirju lõnga ostsin kunagi aastate eest Woolminti poest. Valge soetasin kuskilt mujalt hiljem juurde. Kokku kulus lõnga 600 grammi.

Kudusin varrastega nr 5, otsasoonikud tegin 4 mm varrastega.
Üldiselt ma meriinolõngade suur sõber ei ole (liiga kergesti kipuvad need topiliseks muutuma), aga see värviline lõng oli nii ilusate toonidega, et ma tahtsin talle võimaluse anda. Eks siis näeb, kui hästi mu meriinokampsun vastu peab... Mõnus pehme on see küll. 

Pärast kudumist loputasin kampsuni leigest veest läbi, mille järel venis kudum hirmus pikaks, aga kuivades tõmbus jälle ilusti parajaks ning kude vajus ka ühtlaseks. Seega esialgu on kõik hästi.
See kampsun on kootud alt üles, ringselt. Raglaani kahandusteks leidsin idee ühelt vanalt poekampsunilt. Muidugi tuli see kahandus sättida oma kampsunile sobivaks. Ilus jäi - tuleb teinegi kord kasutada.

Jätkuvalt kaunist kevadet!

Instagrammis @annelikudugurmee 

Facebookis @kudugurmee

1 kommentaar:

  1. Anonüümne29/4/23 13:34

    Väga ilus ja näeb juba pildil välja, et on mõnus!

    VastaKustuta