13. jaanuar 2023

Pojale trips-traps-trullidega.

Poeg tahtis endale uusi sinimustvalgeid sõrmikuid ja kuigi mul oli plaan kududa need talle jõulukingiks, siis tänu varajasele külmale talvele sai talle kindad siiski mitu nädalat varem üle antud. Hea, et need sõrmikud juba varasügisel valmis kudusin.

Tahtsin seekord kududa just mustale taustale. Sobivaid mustri- ja värvivariante raamatutest väga palju ei leidnudki (vaja oli, et oleks väike kiri, sest mulle meeldib sõrmedele teha kämblaga sama kiri). Lõpuks valisin Kadrinast kogutud uuemad labakindad (ERM A 831:118). 

Kuigi originaalis on trip-traps-trullide keskel teise värviga täpike, mis labakindal tundub väga mõistlik (sest muudab kinda soojemaks), siis poja sõrmikuid ma nii pakse ei tahtnud. Seetõttu on sõrmikud veidi lihtsamad, st ilma täpikesteta. 


Lõngad olid lambavillased, pärinevad kümnete aastate tagusest ajast. Seega täpset jämedust ei tea, aga must tundus olevat veidi-veidi jämedam kui tavapärane 8/2.
Vardad olid numbriga 1,5 mm.

Sõrmikud on kootud ilma pöidlakiiluta, kuid väikese küljekasvatusega. Mustriosa alustasin 72 silmusega ringis (enne pöialt 80).


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari:

  1. Anonüümne14/1/23 12:49

    Aitäh, et jagate. Armas ja lihtne muster. Päästsite mind. Juba 2nädalat otsin meesterahvale mõeldud sõrmkinnaste mustrit! Edu ja õnne Teile!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi kui tore, et sain abiks olla! Nobedaid näppe!

      Kustuta