23. veebruar 2022

Missugune oli aasta 2021?

Ma olen siin üha vaiksemaks jäänud. Ma ei saa selles otseselt süüdistada ei seda viirust (kusjuures mul on õnnestunud sellest siiani ise pääseda - nüüd pean küll kolm korda üle õla sülitama, sest allkorrusel on poeg, kes parasjagu viirust põeb) ega oma vähest käsitööle jäävat aega. Isegi mind kimbutavad muud tervisemured ei tohiks segada käsitöö tegemist, pildistamist ega kirjutamist. Samas kogu komplektina olen ma ikkagi olnud nii häiritud, et ei suuda sageli end kokku võtta ning nii olengi ma nii pildistamist kui ka kirjutamist nädalate ja vahest ka kuude kaupa edasi lükanud. Näiteks üks kleit ootab pilte juba ligi kaks aastat. 

Aga vaatame siis üle, millega ma eelmisel aasta hakkama sain.

2021. aasta jooksul kudusin:

6 kampsunit või kardigani, 1 tuunika, 1 suvisema topi tütrele, 1 paari sõrmikuid, 2 paari sukki või põlvikuid, 2 mütsi ja veel nipet-näpet.

2021. aastal heegeldasin 1 kirju seeliku, 1 kirju särgi, 1 pitsilise jaki, 1 pitsilise topi ja 1 vanaemaruutudega pleedi.

Suvel sai veidi õmmeldud. Valmisid 2 paari pidžaamapükse, 2 kleiti, 1  lapiseelik, 2 paari pajakindaid ja pajalappe, terrassipadjad. 

Lisaks tegin tikandi ühele mantlile, lõpetasin ühe tikandiga padja, tikkisin jõulukuule ja jätkasin oma muhu teki tikkimist.

2021. aastaks oli mul planeeritud 18 tööd. Neist sain valmis suure enamuse ehk 15 ning tegelikult jäi plaanist täielikult välja vaid üks töö (meeste kampsun). 2 kudumit olid aastavahetusel pooleli. 

Siin on 2021. a aruanne - plaan vs tegelikkus:

1. Taimedega värvitud lõngadega põlvikud - tehtud.

2. Tütre kampsun - tehtud.

3. Kollakasroheline sviiter - tehtud.

4. Saaremaa kampsun (Saara Kirjastuse juhendi järgi) - töö on plaanipäraselt pooleli. Hetkel on jupid valmis kootud ja omavahel ühendatud, kaunistused äärtele heegeldatud, nööbiliistud paigaldatud ja nööpaugudki valmis põimitud. Teha on jäänud krae, vaja on leida sobivad nööbid.

5. Vähemalt ühed sõrmikud - taimedega värvitud sain tõesti valmis.

6. 1 paar põlvikuid - tehtud.

7. Sinise-lillakirju kardigan - tehtud.

8. Lillakas-roosa kardigan - tehtud.

9. Tuunika - kuigi varutud lõng selleks siiski ei sobinud, sai töö ühe teiste lõngaga tehtud.

10. Meeste kampsun (lõng olemas) - ei.

11. Müts - tehtud.

12. Hallikirju tikand - tehtud.

13. Heegeldatud vaip (vanadest T-särkidest) - tehtud.

14. Heegeldatud jakk - tehtud.

15. Minu lapiseelik - see pikaleveninud töö sai ka lõpuks tehtud.

16. Minu suvine siidkleit - tehtud.

17. Koolitusel tikitud padi lõpetada ja valmis õmmelda - tehtud.

18. Teki tikkimine. Äkki saaks isegi valmis!? - päris valmis ei saanud, tikin viimast veerandit. 

Käesolevaks aastaks on sellised plaanid:

1. Haapsalu rätt (hetkel töö juba valmis)

2. Saaremaa kampsun lõpetada

3. Muhu sõrmikud (alustasin)

4. Suvine särk kududa (lõng olemas)

5. Meeste kampsun kududa (lõng olemas)

6. Heledates toonides naiste kampsun (lõng olemas)

7. Paar mütsi koos juhendiga (lõng olemas)

8. Kleit heegeldada (veidi lõnga on juurde vaja)

9. Muhu tekk valmis tikkida

10. Kui Muhu tekk on valmis, siis võiksin alustada ristpistes diivanikattega (valmis seda nagunii ei jõua)

11. Üks särgi tikand

12. Ruuduline kleit õmmelda (kangas olemas)

13. Suvine pükskostüüm õmmelda (kangas olemas)

14. Mustjala rahvariided kohandada: seelik tuleb sättida parajaks ja õige pikkusega, liistikule teha keerupael, särk üle vaadata. Leekräti, põlle ja tanu tegemise jätan vist 2023. aastasse.


Piilupilt mu Haapsalu rätist :)


Külastage mind ikka. Ma loen teie kommentaare ja need on mulle olulised. Ka siis, kui ma neile vastanud pole, olen nende üle vaikselt rõõmustanud. 

Vaadake ka Instagrammi @annelikudugurmee 

ja Facebooki @kudugurmee

Head homset pidupäeva ja mõnusat talve lõppu!

11 kommentaari:

  1. Anonüümne24/2/22 10:06

    Tegus aasta oli, nii palju ilusaid asju valmis!
    Arella

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Arella! Üllatusin isegi, et plaanid said enam-vähem täidetud ja jõudsin rohkemgi.

      Kustuta
  2. Sa teed väga ilusaid, maitsekaid asju! Loomerõõmu edaspidiseks, jään huviga uusi postitusi ootama! Haapsalu rätt on üliilus, nii minu värv ka, juba ootan pilte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Malle! Suur ja punane tuli see rätt - panen kindlasti veel pilte blogisse.

      Kustuta
  3. Ka olen mõelnud ristpistes vaiba tegemisele.Lappasin 1950 aastate Moealbumeid.No tehti ikka ilusad.Isegi mustrilehtedel on nad olemas.Samas on enda ees piinlik ka,et andsin aastate eest lubaduse:mina küll ristpistega asju ei taha!Vat siis niipalju lubadusest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Jah, mina tegin ristpistet teismelisena ning olen hiljem mõelnud, et minevikku see jääbki. Aga kuna mul on mitu suurt jutekanga tükki, siis oleks ikkagi hea need ära kasutada. Muidugi on veel igasuguseid huvitavaid pisted, mida saaks jutel kasutada, aga vahest võib ikka midagi lihtsat ka teha. Tee ka!

      Kustuta
  4. Minul on samasugune seis, et pean ennast sundima käsitöö lainele. Ometi see on asi, mis mulle väga-väga meeldib. Aga mõtted on hajevil ja ma ei suuda keskenduda. Ja mida vähem teen, seda suuremaks läheb tunne, et ei oskagi enam teha ja millegi uue ettevõtmine läheb aina keerulisemaks. Ometi on kõik justkui korras. Aga ju siis ikkagi pole...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Imelik jah. Ma ei olegi aru saanud, miks see nii on. Kas seepärast, et abikaasa töötab sageli nüüd kodus ning lapsedki on aeg-ajalt distantsõppel ja see häirib keskendumist + tuleb pidevalt muretseda ka nende söögi jms eest. Või hoopis mõjutab see, et väljas käimist ja liikumist on üleüldse vähem, mistõttu keha ja meel on rahutu ning istuda on raske.

      Kustuta
  5. Anonüümne25/2/22 09:49

    Tere!
    Olen sinu blogi kogu aeg jälginud.Imelised käsitööd!!! Praegusel ajal on näputöö asendamatu.Aga midagi on lahti,tunnen samuti nagu Inga ütleb.Mõtteid on palju ja teha tahan....Samas kui midagi ilusat valmis saab siis on tunne hea ja meeleolu parem.Soovin Sulle ja kõigile nobenäppudele kes seda lugema juhtuvad ikka rõõmsat meelt ja loodame paremaid aegu.Astrid

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Astrid! Ehk kevad toob rõõmsama oleku.

      Kustuta
  6. See, mis Sa teinud oled, on imetlust väärt! Juba eesmärkide seadmine aasta alguses ning kokkuvõte aasta jooksul tehtust on nii suur asi. Tubli oled! Mõnikord on ka käsitööst puhkust vaja, aga küll see tegutsemise tuhin uue hooga tagasi tuleb. ;) Soovin Sulle head!

    VastaKustuta