5. oktoober 2021

Pehmest Malabrigo meriinolõngast kardigan.

 

Seekord hakkasin sügise ja talve peale juba aegsasti mõtlema ning kudusin endale mõnusa sooja kardigani. Selles meriinokampsunis on koos kaks lemmikvärvi - lilla ja türkiis.


Kergelt taljes kampsuni esiosa on üsna tagasihoidlik - põnev venitatud silmustega soonikuline äär võtab ära suurema osa pinnast. See-eest on suurem pilgupüüdja hoopis seljal (vaata postituse lõpust).



Lõng: Malabrigo Rios (100 % meriinovill; 100 g/192 m, värv 120 Lotus), mida kulus 730 grammi ehk veidi üle 7 vihi. 

Lõnga oli väga meeldiv kududa. Sellest hoolimata pidin kudumit mitu korda harutama, aga seda mitte valearvestuste või vigade pärast, vaid hoopis lõngavihtide erinevate toonide tõttu. Nimelt on Malabrigo lõngad käsitsi värvitud ja sama värvikoodiga lõngad võivad olla veidi erinevad. Minu vihtidest osad olid märgatavalt punakamad ja teised just sinakamad ning kolmandad sellised vahepealsed. Paraku on vihis seda erinevust üsna raske märgata, aga kudumis hakkab vahe hästi silma. No tegelikult ma teadsin seda kõike juba ette ning üritasin ka arvestada, st kudusin erinevat tooni lõnga kordamööda - 2 rida ühest vihist ja 2 rida teist tooni vihist. Aga mingi hetk läks asi siiski käest, sest suvine päike pimestas nii hirmsasti ja ma ei tajunud õigetel hetkedel neid erinevaid toone. No ja siis kui üks rinnesine oli ühtmoodi ja teine täitsa teistmoodi (seljast rääkimata), siis ma ikkagi otsustasin kogu ülemise osa mõne pilvisema ilmaga uuesti kududa. Ja samamoodi varrukad... Aga nüüd on kõik ilus ja ühtlaselt kirju, kergemate üleminekutega pisut punasemaks või sinisemaks. Põnev oli igal juhul.

Kudusin number 3,5 varrastega (soovituslik vardasuurus Malabrigo Riosel on kusjuures 4,5-5 mm). Kudum jäi sellest hoolimata pehme ja mõnus. Samas loodan, et peenem varras aitab mu kudumil paremini vastu pidada. Peab ütlema, et kui olin valminud kudumi ära pesnud ja kuivatanud, siis venimine ei olnud märkimisväärne (kehaosas jäi see alla 10 cm). 

Mustrid kombineerisin ise.



Seekord tegin tasku väikese kaldega. Kalde lahendasin lühendatud ridadega.




Pildid tegime nädal tagasi Roomas. 💗



Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari:

  1. Anonüümne3/2/22 08:47

    Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta