16. august 2021

Kirjumirju särgik.

Seelikust jäi järgi veidi puuvillast lõnga. Mõtlesin teha sellest suvise topi - midagi lühemat sorti maika moodi. Heegeldasin juba kõik valmis ja siis jõudsin järeldusele, et topp tuli suve jaoks liiga tume/sünge. No oranž ja helelilla lõng olid ju kõik seelikusse läinud. Järele jäänud sinine, roheline, lilla ja valge ei vedanud mu meelest üksi välja. Leidsin peenikeste lõngade kastist erinevaid kollaseid ja lillasid iirisniite, mis kahekordsena võetuna on enamvähem sama jämedad, kui mu teised lõngad. Harutasin 1.versiooni pea-aegu üles ning proovisin uuesti. Tulemus meeldis rohkem, aga seelikuga vist ikkagi ei sobi... Oranži puudumine on ilmselge viga... Ja pealegi on üldpilt nii kirju, et lausa karjub... Küllap sobiks siis, kui ühevärviline jakk peale visata 😀 Ma pole veel proovinud. 
Hoopis teine teema on aga topi pikkus. Kui selle valmis heegeldasin ja selga proovisin, tundus, et pikkus on sobilik. No aga tegelikult... Keha liigub ja seelik liigub ja topp liigub ja lõpuks ikka on kõik paigast nihkunud. Ega peatselt 50.ndat sünnipäeva tähistav naisterahvas ikka pea avalikult rahvale oma naba näitama, eks! Niisiis tuleb seda toppi ikkagi veidi alt pikendada - arvan, et kuskil 2-3 cm peab juurde heegeldama... Järgmiseks suveks saab tehtud!

Ühesõnaga, ega mul ka alati kõik kohe õnnestu!
"ei ma pole saaremaa peal käind ega saarenaise naba näind"
Mina alustasin topi heegeldamist rinna kohale jäävatest kolmnurkadest. Alumise osa heegeldasin hiljem külge. Arvatavasti saaks teha ka vastupidi.

Hetkel on särgi heegeldamiseks kulunud 200 grammi lõnga.
Heegelnõel oli numbriga 3 mm.

 Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

4 kommentaari:

  1. Kaunis komplekt! Ma ei pannud tähelegi, et topi värvitoonid on veidi erineved.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Eks ma andsin endast parima, et seda varjata :))

      Kustuta
  2. mõnus komplekt ja topi pikkuse suhtes olen tegijaga sama meelt

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, armas inimene! Järgmiseks suveks teen pikendamise ära - üks mõte selles osas on olemas (loodetavasti ei unusta ära...)

      Kustuta