8. juuli 2021

Pole päris kleit...

Rohkem kaftani või hõlsti moodi on see kleit, mille viimati õmblesin. Lõiget siin vaja ei läinud - mingeid volte või rinnaõmblusi kuskil pole, käe all on kerged kaared, mis seelikuosa küljeõmbluses jälle võimalikult laiaks lähevad, mistõttu hõlsti küljed on pikemad kui keskjoon. 

Hõlst on avar ja mugav. Tagaosa on ühes tükis, esiosas on paar õmblust risti üle jalgade (tingituna kangatükkide mõõtudest). Õmbluste vahele sättisin tasku. Tasku peale tikkisin väikese ristpistes motiivi.



Ka turjale tikkisin ühe väikese motiivi.


Muide, selle viskoosisisaldusega kanga ostsin umbes 25 aastat tagasi. Kes teab, siis Kadaka pst-l oli suur toidu-ja kodukaupade pood nö Eesti esimene Maksimarket. Selle poe "eeskojas" asus üks kanga- ja õmblustarvete pood. Sealt ostsin oma esimese isikliku õmblusmasina :) ja erinevaid kangaid. Mul oli siis oma rätsep, kes õmbles mulle päris mitu imelist kostüümi. Sellest helesinisest kangast oleks võinud ka pluus saada, aga mul ei tulnud toona ühtki head mõtet ja nii see kangas seisma ununes. 

Kangas on mõnusalt võrguline - ristpisteks väga hästi sobiv. Paraku on kangas ka üsna kortsuv, nii et kleidiga peab salliv olema ja silma kortsude suhtes kinni pigistama :) No kodus või rannas ikka kõlbab käia.



Kangaostuga samasse aega jäävad mu esimesed heegeldatud bikiinid (ülemisel pildil need kolmnurksed tükikesed).



Lodukübara heegeldasin ka juba mitu aastat tagasi, aga minu meelest on see kandmiseks liiga lodu. Ma olen seda tärgeldanud ja lahjendatud PVA-liimiga pintseldanud (seda viimast ma eriti ei soovita, sest liim jättis mõnda kohta teravad liimitükid, mis ei näe ilusad välja (tuleb ükshaaval eemaldada) ja võivad isegi haiget teha). Igal juhul polnud ei ühest ega teisest piisavalt abi, et kübar ilusti vormi saada. Katsetan natuke veel (juba jõudsin äärde panna peenikese, aga toeka traadi, mis kübaraserva sirgena peaks hoidma).

Nii et mitte iga asi ei tule kohe välja või siis ei tule välja sellisena nagu esilagu plaanisin... 


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 
ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari:

  1. Kena kaftan!
    Mul on üks ostetud heegeldatud kübar, kus on serva sisse heegeldatud trimmeri jõhvi taoline plastiknöör, üks päris ääres ja teine keskel. Olen mõelnud järgi proovida, aga ikka tegemata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Arella! Kusjuures ma kunagi olen otsinud sellist jäika jõhvi, aga ükski polnud piisavalt hea - need, mis oleksid püsinud, olid nii jämedad või värvilised. Minu ühel kübaral on läbipaistev jäik plastiknöör, aga vot sellist vist ei leiagi kuskilt.

      Kustuta