1. juuli 2021

Õrn helelilla kardigan.

Juba siis, kui ma kudusin endale selle musta imeõhukese kardigani, ostsin ära helelilla kašmiiri sisaldava peenvillase lõnga, et sellestki koos mohäärlõngaga suvine kardigan kududa. No see mõte pidi päris mitu aastat ootama, aga nüüd siis (paraku just selliseks imeliselt soojaks suveks) ta valmis sai. 

Mustrit siin peaaegu polegi. Lihtne parempidine kude on ju nii rahulik ja stiilne. Jah, natuke tüütu on kududa, aga õnneks suurte varrastega läheb kiiresti. Varrukate nupud on väikeseks efektiks :) 

Üks idee, mis on mind ammu piinanud - rullääris. 

Rullääris on umbes 12 cm lai. Sellest pool kudusin kahe lõngaga ning lõpetasin kahekordse mohäärlõngaga. Kerge ja õhuline lõngakooslus toetas ääre rullikeeramist nii hästi. 



Muidu hästi lihtne, sirge ja avar lõige. Kudumist alustasin ülevalt, kahandusi ega kasvatusi ei teinud. Taskud kudusin alles siis, kui kardigan oli pesust läbi käinud ja oma venimised ära veninud. Nii said taskud just õigele kõrgusele. 



Mul jäi natuke lõnga veel järgi, nii et koon siia vist vöö ka peale - äkki mõnikord ongi seda vaja. Aga nööpe vms küll ei tule.

Lõngasid oli 2 - mõlemad täpselt ühte tooni õrnad roosakas-lillad. Kudumisel võtsin need kõrvuti jooksma. 

- Midara, Angora2 (50% mohääri, 30% akrüüli, 20% villa; 100g/750m), mida kulus veidi alla 2 toki.

- Lana Gatto, VIP (80% meriinovilla, 20% kašmiiri; 50g/200m), mida kulus umbes 5 tokki.

Kokku kaalub kudum alla 400 grammi.

Vardad olid numbriga 6 mm.




Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 
ja Facebookis @kudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar