20. jaanuar 2021

Roosad muhuhõngulised.

Muhuhõngulisi sõrmikuid olen teinud mitmeid, aga roosapõhjalised olid mu varrastel esmakordselt. Randmed kopeerisin vanadelt ERMis asuvatelt kinnastelt (vt A 509:3100/ab), no natuke kohandasin enda lõngale sobivaks. Ka muus osas sättisin kinnastele erinevate Muhu sõrmikute mustreid. Muidugi olid ennekõike valikus just roosad sõrmikud.

Seekord oli kindel soov kududa mustrikirjad ka sõrmedele. Kartsin, et nende tegemine on aeganõudev ja tüütu, aga tegelikult läks kiiresti. Mis siin salata - eks mul oli varrastel veidi jämedam lõng kui vanadel muhulastel. Tulemuseks on aga head soojad sõrmed.

Pöidlal on kärbes. Tegelikult isegi kaks kärbest (peopesa pool ju ka). Muuseumikindaid sirvides, märkasin, et päris mitmel vanal roosal Muhu sõrmikul on pöidlal valge kärbes. Ma ei tahtnud valget teha, valisin tumepunase...
Roosa lõnga olen kunagi varem ise värvinud. See konkreetne on pisut intensiivsem kui klassikaline Muhu roosa. Kollane, oranž ja punane on leitud lõngapoest.

Kõik lõngad olid jämedusega 8/2. 
Randmes ja käelabas oli silmuseid 80. 
Vardad olid numbriga 1,5 mm.

Pakaseliste ilmadega on hea oma vanu tekke õues pisut lehvitada ja lume sees "pesta". 
Ristpistes tikitud tekist saab lugeda siit. Teki korrastasin juba paari aasta eest. 


Nautige ikka kaunist talveilma ka!

Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

3 kommentaari:

  1. Imeilusad sõrmkindad! :)

    VastaKustuta
  2. Väga kaunid sõrmikud. Vaatasin just üleeile ERM-i Muhu sõrmikuid ja pani mõtte tööle. Kui topi valmis saan, peaks kinda lõngad kastist välja kaevama

    VastaKustuta