24. juuni 2020

Lühike kleidike.


Kui mu eelmine mandalakleit sai valmis, jäi sellest järgi päris palju värvilist heegelniiti. Mõtlesin pikalt, mida nende jääkidega veel peale hakata. Vahepeal joonistasin pilte mandala-sallidest, aga tundus, et üks puuvillane värviline sall ei ole ikkagi minu stiil. Ei tundunud usutav, et ma sellise salliga käiksin. Seejärel tuli mõte, et heegeldan lühikese kleidi või tuunika - nii pika, kui palju mustast niidist jagub. Oleksin saanud kasvõi rannakleidiks sobiliku eseme... 

Esialgu tahtsin need värvilised mandalad paigutada vaid üles, passele. Kui aga selgus, et niidid ei taha kuidagi otsa saada ja neid jagub päris mitme tosina mandala heegeldamiseks, lisasin ringe nii allaäärde kui ka varrukate otsa. 


Lõng: peamiselt puuvillane pärlniit Perle 5 (Madame Tricote; 50g/210m). Veidike on ka mingeid teisi jääke. Kleit kaalub kokku umbes 340 grammi.

Heegelnõel oli numbriga 2.



Leidsin telefonist oma poolikust kleidist ka ühe pildi. See on ümmargune passe. Esialgu tegin pärast mandalaid ka kasvatusi, aga need läksid siiski hiljem harutamisele, sest kleit oleks tulnud liiga lai. 


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee


Toredat jaanipäeva!

2 kommentaari:

  1. Väga lahe kleit ja selgelt selgitused juures kuidas meistriteos valminud on😊😊😊tänan ja jaksu uute mõtete ellu viimiseks😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mõtteid on tõesti palju... oleks vaid aega neid teostada :)

      Kustuta