11. detsember 2019

Lillesakilised sokid.


Eelmised tütrele kootud sokid hakkavad väikeseks jääma. Lubasin talle lähenevaks talveks uued teha. Vanadest sokkidest oli järgi jäänud natuke neoontoonides lõnga. Mõtlesin need uutes sokkides ära kasutada. Kõrvale (või õigemini põhjaks) võtsin süsimusta sokilõnga. 

Uurisin lapselt, missuguseid sokke ta tahaks. Tema arvas, et sakilisi... Hm! Sakilisi!? Ma tegelikult olen kunagi kudunud ka sakilise pitsikirjaga sokke, aga seekord olid mu sokilõngad nii peenikesed, et ma eelistasin säärtele teha soojema kahevärvilise mustri, mitte pitsilise koekirja (seda enam, et musta värviga on üsna tüütu pitsi kududa). Niisiis kujundasin sokisäärele sakilise kirjamustri, millest kujunesid varred ja lehed väikestele kellukeste moodi lilleõitele.




Must lõng: HjerteGarn, Sock 4 (50g/210m; 75% villa, 25% nailoni), mida kulus umbes 1 tokk. Värvilisi lõngasid kulus alla 20 grammi.

Vardad olid numbriga 1,75 mm. 

Säärel oli 75 silmust ringil. Mustri leiad allpoolt.




Varbaotsad tegin triibuliseks, sest enne lõppu hakkas tunduma, et mustast lõngast jääb napilt puudu. No tegelikult ei oleks ikkagi jäänud, aga nii on ka ju tore :)


Üks veerg lillesakke mahutab 8 silmust. Tütre sokkidele mahtus 9 veergu ehk 9 mustrikordust. Kui sul on jämedam lõng, tee vastavalt ka vähem veerge. Näiteks kui sa tavaliselt võtad vardale 16 silmust (ehk ringile 64 silmust), siis mahub sinu sokile 8 veergu :)

Tee vars nii pikaks, kui ise soovid. Nende sokkide mustriosa on 11 cm pikk, sh lehed 9,5 cm.


Pildid tegime 2. advendil. Lund ei olnud. Tütar tõmbas suure venna plätud sokkide otsa :)


Jälgi mind ka Instagrammis: @annelikudugurmee

1 kommentaar: