17. september 2019

Keskea rõõmud?


Jätkan pükste lainel, kuid seekord on teemaks kootud püksid. Need püksid kudusin endale juba möödunud talvel ja jõudsin neid paar korda ka kanda. Krõbedama külmaga on nad seeliku all väga mugavad ja soojad. Kuna valisin üsna peenikese lõnga, siis ei tee püksid mind loodetavasti märkimisväärselt kopsakamaks. Tegelikult on pükstega ka kodus mõnus ringi käia, aga selleks tarbeks võiksid nad siiski pisut pikemad olla...






Püsid on üldjoontes kootud Garnstudio Why Not (DROPS/182/13) juhendi järgi, mille leiad siit. Nende pükste suur pluss on pikendatud seljaosa, st soonikus on ports lühendatud ridasid, mis  ei jäta kummardades selga paljaks. Lisaks on hargivahel lapike, mis muudab püksid kehale sobivamaks.

Originaaljuhend on koostatud lõngale Drops Flora, kuid mina valisin pehmema ja õrnema Drops Baby Merino (100% meriinovilla; 50g/175m). Minu M/L suurusele kulus lõnga 165 grammi. Vardad olid jämedusega 3,5 mm, soonikute otsad kudusin nr 3 varrastega. 

Püksid on kootud ülevalt alla - see on tore just seepärast, et nii saab jooksvalt vaadata, kui pikaks kududa püksisääred. Mul on sama lõnga veel, nii et kunagi hiljem koon vast isegi sinna mõned sentimeetrid alla juurde ja siis on mul tõelised keskea rõõmud...

Ülemist soonikut alustasin 192 silmusega (ehk nii nagu juhend soovitab M suuruses keha puhul). Kuna minu keha tundus olevat lühem kui modellil (kuigi juhendis on kirjas, et modelli pikkus on 170 cm nagu minul?), tegin nii soonikuosa kui ka kogu kehaosa veidi lühema kui juhendis soovitati - soonik ees keskelt mõõdetuna tuli 17 cm (juhendis on see koguni 22 cm) ja kogu kehaosa enne sääri tuli mul 30 cm (juhendis 37 cm - selle mõõdu järgi oleksid püksid mulle üsna rinna alla ulatunud). Samal põhjusel tegin ka kasvatusi vähem - juhendis soovitati teha 10 kasvatust, aga minule piisas seitsmest korrast.

Et mul on üsna peenikesed jalad, siis kudusin ka vahelapikese ettenähtust lühema (vaid 8 cm). Säärel oli 112 silmust.


Õhtune rabapäike petab veidi. Püksid on tegelikult hallikassinist värvi.

2 kommentaari:

  1. Asssaaa, väga ägedad keskea rõõmud! :) Paar vallatut südamekest peal ja puha. ;) Jaa, sellist sooja pesu häbenema ei pea, lausa vastupidi, ikka rõõmuga kandma! Kas soonik hoiabki pükse kenasti üleval või on Sul kusagile ikka kumm peidetud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitä, HõbeValge! Ei ole kuskil kummi - soonik hoiab väga hästi üleval. Arvatavasti tänu sellele, et soonik ulatub kõrgele. Aga võimalik, et aja jooksul kaob see elastsus ära ja siis tuleb kumm lisada.

      Kustuta