16. august 2019

Kaelkirjakud võivad.


Kaelkirjakud võivad üsna tüütud olla.... Talvel mingit loodussaadet vaadates, märkis tütar, et ta tahaks näha kaelkirjakut, päriselt näha... Et kui pikk see kael ikkagi on ja kui suured loomad nad tegelikult on ja... Kuna kuskile sobivasse "soojale maale" sõitmine võtaks hulga aega ja tüdrukule tegelikult ei meeldigi sellised pikad reisid, siis tuli leida lihtsam võimalus ehk loomaaed. Esiti arvasin, et lähim kaelkirjaku-koht on Rootsis, aga õnneks tuletas töökaaslane meelde, et ka Riia Loomaaias on kaelkirjakud. Seal sel suvel käisimegi.



Tütar joonistas kohe väravas skeemi, kuidas jõuda kaelkirjakuteni. Tegelikkuses me seda eriti ei järginudki, sest loomaaed on Riias üsna pisike, nii et jõuab kogu territooriumi ilma suurema vaevata risti-põiki läbi käia.

NB! Parkimisega on Riia Loomaaia lähistel jätkuvalt probleeme (seal lihtsalt polegi ühtegi suuremat parklat), nii et tasub parkimiskohta otsida veidi kaugemalt ning väikesele lapsele jalutuskäru kaasa võtta.



Selline kaval nägu nagu multikast :)

Kaelkirjakuid saab Riia Loomaaias vaadata mitmest suunast. Kui minna kaelkirjakumaja juurde terrassile, siis pääsevad loomad külastajatele üllatavalt lähedale. Ma ikka paar korda ehmatasin, kui nad suure kaarega oma pika kaela meie poole sirutasid ning otse fotokaamerasse vahtisid.


Söögiaeg. 


Kaamel. 


Tean, et ega loom (või lind) trellide taga pole mingi kena vaatepilt, aga see kakk ei lasknud ennast üldse külastajatest segada. Istus paari sentimeetri kaugusel võrest ja vahtis mulle otse objektiivi. Sündinud modell...


Ann teeb pilti ühest oma lemmikust, kollasest maost. Ta on veendunud, et kunagi saab tal ka olema selline lemmikloom, uhh palun mitte...


Ööbisime Riias Tallinki hotellis (ei ole pildil :)). Hotell jääb vanalinna vahetusse lähedusse.  Toas oli üllatavalt vaikne, kuigi kohe sealsamas oli suuremat sorti sõidutee, kaubanduskeskus ja marsruuttaksode stardipunkt (alumisel fotol). Ka naabertubadest ei kostnud läbi (tavaline probleem Eesti SPAdes), hommikusöök oli hea, kuid rahvast oli hotellis väga palju ja vaba laua leidmine osutus probleemiks. Aga soovitan ikkagi :)



Kaelkirjakud võivad ka pärast reisi painama hakata - kui fotosid üle vaatasin, siis jäin imetlema loomade kenasid mustreid ja ei saanudki neid peast... 

Joonistasin oma versiooni. Kes soovib - see proovib!



Minu esialgne proovitöö. See on kootud nr 2 varrastega ja 7/2 lõngadega. Peenema lõngaga peaks muster hästi ka sokile sobima :) Tütar arvast, et temale meeldiks selline pullover või sall.

5 kommentaari:

  1. Tulin just ka Riiast täna, kahjuks jäi seekord loomaaias käimata, aga eks kunagi jälle. Kudumisse kootud reisimuljed on väga hea idee! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures mul jäi ka tunne, et võiksin veel Riiga minna. Palju jäi vaatamata/meenutamata. Vanalinnas tahaksin veel jalutada...

      Kustuta
  2. Väga äge. http://www.gralogic.com/

    VastaKustuta