31. mai 2019

Juba aastast 2015...


Jah, mõned tööd on mul eriti pika vinnaga. 
Seda salli hakkasin ma kuduma 2015. aasta suvel. Tegin päris mitu proovitööd, sest see lõng on väga pehme ja libe, kuid paljude läbiproovitud mustritega ei hoidnud ta vormi nii nagu vaja. Algul katsetasin paari pitslise koekirjaga kolmnurkset rätti, aga sall kippus tulema liiga liru (selline vedel). Siis võtsin käsile reljeefsemad mustrid ja värvilised nupud (allpool pildil on näha üks tööproov). 


Jõudsin järeldusele, et õhksilmused ja muud suured silmused jäävad seekord välja. Tuleb teha tihedam kude ning valida mõni rahulikum muster. Raamatust "Eesti silmuskudumine. Tavad ja tehnikad" jäi mulle silma üks pisike nupuke nimega "väike värviline nupp". Neid nuppe seadsingi nüüd ritta - tumehalli märja asfaldi värvi sallil paistavad need nagu väikesed küpsed marjad. 

Lõpuks hakkas mul halli värvi lõnga nappima, aga salli suurus ei olnud ikka veel õige. Seega pidin lõpetama kahevärvilisena. Pisikeste reljeefsete kolmnurkadega koekirja (sellel on vist mingi oma nimi või on see ka mosaiik-koekiri?) olin varem kuskil kasutanud ja õnneks tuli see mulle just õigel ajal meelde... Tänu sellele lõpetusele jäi salli serv pisut raskem ja tugevam, mistõttu hoiab ta eriti hästi vormi. 



Siin on veidi näha salli alumine äär pahemalt poolt.


Sall sai valmis juba 2016. aasta varakevadel. Olen üritanud sellest fotosid teha vähemalt 5-6 korda, aga alati jääb midagi puudu või valesti või... Need pildid siin on tehtud 2017. aasta suvel Saaremaal. Üks mu poistest magas võrkkiiges ja nii ma pildistasin... 

Esimesed fotod jäid siia panemata, kuna mõtlesin, et ehk teen salli kohta ka juhendi. Paraku on elu näidanud, et mulle meeldib pigem kududa, mitte neid mustreid ja juhendeid koostada. 





Aga mul on pilte veel... Siis kirjutan ka lõngast ja varrastest.
Ilusat nädalavahetust!

11 kommentaari:

  1. Väga meeldib! Ilus tulemus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Malle! Olen ka selle disainiga väga rahul.

      Kustuta
  2. Väga hea emotsioon kohe hommikul Su tööd ja fotosid vaadates.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Heli! Tore, et sain su hommiku helgemaks muuta :)

      Kustuta
  3. Väga meeldib! See muster ja värvikombinatsioon on teineteisele justkui loodud.
    Jätab väärika mulje, kuid samas pilkupüüdev ning meenutab kohe Saaremaa uhkeid põikitriibulisi kurrutatud seelikuid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi kui laheda seose Sa leidsid! Aitäh!

      Kustuta
  4. Salli äär on imeilus,minule meenus kohe seto värviline pits

    VastaKustuta
  5. Vabandust, kommentaar läks ilma nimeta

    VastaKustuta