8. oktoober 2018

Tuunikaga rabas.


Tahan teile näidata augusti lõpus Raplamaal, Loosalu rabas tehtud fotosid. Käisime seal ujumas ja (ettekavatsemata) seeneretkel, aga tütrel oli kaasas uus soe tuunika (sama, millest kirjutasin juba selles postituses), mille ta pärast ujumist selga tõmbas. Tuunikast tegingi mõned pildid. 


Mul oli juba ammu plaan kududa tütrele tuunika, mida tal oleks mugav just retuuside peale tõmmata. Sest viimasel ajal on meil sage vaidlus selle üle, kui pikk peaks olema see särk või pusa, mida sobib retuusidega kanda ning mis üldse omavahel kokku istub. No minule need paljad tagumikud ei meeldi ja mõned retuusid on ju nii õhukesed, et aluskad paistavad lausa läbi. Samas seelikuid ta eriti kanda ei taha - eriti kui me läheme mõnele aktiivsemale üritusele. No nii tunduski, et üks lühike kleidike või pikem kampsun kuluks sügisel marjaks ära...






Tütre tuunika on kootud ülevalt alla ühes tükis ja ilma õmblusteta.


Lõng Rowan Softyak dk (50g/135m; 76% puuvilla, 15% jakivilla ja 9% nailonit), mida kulus kokku umbes 300 grammi. Värvikulu oli selline, et vesihalli lõnga kulus 3 tokki, mererohelist 4 tokki, sinist 1 tokk ja oranži  1 tokk.

Vardad olid numbriga 3,5.


Me tõesti käisime kõik seal rabas ujumas. Meeletult mõnus oli!

Minna või mitte minna - selles on küsimus...

Issi teeb lapsele rabas soengut :) See ei saa ju omadega rappa minna!

Selle tuunika kudumise juhend on avaldatud ajakirja Käsitöö 2018.a augusti-septembrikuu numbris. Ma ei tea, kas seda veel kuskil müüakse (sest kohe-kohe peaks ilmuma juba uus oktoobri-novembrikuu number), aga raamatukogudest ja toimetusest vast ikka saab. 



6 kommentaari:

  1. Tõeliselt ilusad värvid! Raba värvidega rabas :)

    VastaKustuta
  2. Väga ilus tuunika! Pitsmuster ülaosas ja õhksilmad annavad justkui pehmust ja õrnust värvidele juurde. Hästi ilus on kõik jälle! :)

    VastaKustuta
  3. Nii, tulin tagasi (olen täna hajameelne ;)), et kiita veel teistele ilupiltidele lisaks fotot kiilist. Ja muidugi see issi tütrele soengu sättimise hetk on armas. :)

    VastaKustuta
  4. Ilus tuunika, ilus loodus, ilusad pildid … Ja mu meelest on sellise pikemat sorti riideeseme pluss veel selles, et strateegilised kehapiirkonnad on tuulte ja külma meelevalla eest soojas hoitud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Elina! Just-just - lapsed ju istuvad ka, kus juhtub. Nii et pisut pikem kampsik on kindlasti hea valik.

      Kustuta