15. juuni 2018

Heegeldatud kleidi uuenduskuur.

Mäletate seda heegeldatud kleiti, mille tegin paar aastat tagasi. Heegeldasin selle ümber. Mind häiris vana versiooni puhul päris mitu asja. Esiteks oli sellel liiga sügav dekoltee (see venis paari kandmise järel pikemaks, kui fotod annavad aimata). Teiseks tundsin ma puudust varrukatest (eelmine suvi oli ju jahe), mistõttu tuli kleidile alati midagi peale panna (jakk vms) ja see varjas pool kleiti ära. No ja lõpuks see selg... sinna tekkis alati voldike, mida pidin pidevalt kohendama. Ma ei teagi, kas oli mu kleidi ülakehaosa liiga pikk või oli see puusadest liiga ümber, aga kleit ei hoidnud seljal piisavalt hästi, ei langenud ja mulle see kohe üldse ei meeldinud. 

Niisiis hankisin veel ühe toki virsikuroosat heegelniiti ja lõin kleidile käärid sisse. Lõikasin ülemise osa maha ja heegeldasin uue asemele. Vöökohale (või siiski sellest veidi ülespoole) tegin mitu rida kinnissilmuseid. Väiksem dekoltee ja pisikesed varrukad on sel kevadel ennast korduvalt õigustanud.






Aga ega vana kleidi ülemine osa ka raisku läinud - sellest sai ka "uus" kleit - palava ilma kodukleit. Heegeldasin sellele pikenduseks väikese riba ning õmblesin alla ema kaltsukotist leitud kirju viskoosseeliku. Ka see kleit on mai-juuni soojade ilmadega pidevalt käigus olnud.


Ilusat nädalavahetust!


2 kommentaari:

  1. Imetlen! Esiteks muidugi kleiti, mis oli väga ilus varem ja on väga-väga ilus nüüd. :)
    Teiseks imetlen Sinu julgust ja tahet isetehtud ilusale asjale käärid sisse lüüa, et see teistsuguseks, sobivamaks või mugavamaks ümber teha. Mina jätan pigem vana alles ja teen uue. :)
    Ja pean ikka kätte võtma ja oma pitskleidi ka pildile püüdma. Innustasid mind. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, HõbeValge! Ma hea meelega (ajast on muidugi natuke kahju ka) teen asju ümber, sest selle käigus püüan õppida midagi - üritan aru saada, mis eelmine kord valesti läks ja mis tegumood mu kehaga paremini sobib.
      Jään su kleidist postust ootama.

      Kustuta