13. aprill 2018

Käpikud Emmaste mustriga.

Kui saabud Eestisse aprillikuus, siis ei tea iial ette, mis ilm sind siin eest ootab. Eriti suur võib olla ehmatus, kui tuled Singapuri 30-kraadisest palavusest ja maandud Eestis värskeltsadanud 10-15 sentimeetrisesse valgesse lumevaipa. Need käpikud läksidki umbes nädal tagasi tervituskingituseks ühele sealtkandi härrasmehele, kes pidi mõneks päevaks välismaise kuumuse vahetama meie lumesupi vastu. 

Emmaste kolmevärviline kindakiri oli mulle juba mõni aeg tagasi silma jäänud. Selle sini-must-valge mustri leiab Hiiumaa Käsitööseltsi kodulehelt. Kahjuks pole MUISis fotot originaalkinnastest, seega kinda randmeosa kudumisel lähtusin teistest Emmaste kirikinnastest. 



Põhivärv tundub mu fotodel olevat küll päris must, aga tegelikult on see selline mõnus tume-tume hall, mis mu tütre sõnul õhtuvalguses hoopistükkis tumepruun tundub olevat. Lõnga värvisin mõni aasta tagasi ning olin algul selle ebamäärase ja tuhmi hallikas-pruuni üle isegi õnnetu ning lugesin lõngavärvimise ebaõnnestunuks. Nüüd aga näen, et see ebakonkreetne ja soe "must" sobib vanade mustritega hoopis rohkem kui kirgas ja külm süsimust. Olen püüdnud meenutada, kuidas ma seda värvisin, et tulemust korrata, aga seni on see saladuseks jäänud... Õnneks on mul seda lõnga vähemalt ühe kindapaari jagu veel.

Vardad 1,75 mm.
Lambavillased lõngad nr 8/2.
Silmuseid kirjaosas vardal 20.



Veeretasin õues veidi lumepalle :) Jäälusika leidsin ka. Ja lumivalge lumelaud oli ka käepärast :)  Oli 3. aprill.



Ja hortensiaid kaunistasid sellised ilusad lumeõied.


Ilusat kevadel! 

3 kommentaari:

  1. Ilusad kindad ilusa mustriga!

    VastaKustuta
  2. Jah, tõesti ilusad kindad! Värvid on super! Kindlasti kasutab see härra kingitust alati, kui põhjamaadesse reisib. :)

    VastaKustuta