8. märts 2018

Kuidas ma ERMis ennast pildistamas käisin.

Uues ERMi hoones käisin ma esimest korda. Ja pean kohe ära ütlema, et mulle seal meeldis. Meeldis hoone ise, selle avarus ja ülesehitus, näitustest rääkimata. Kõike seda ei saa varasemate oludega võrreldagi või õigemini on erinevus nii suur, et tekib küsimus, kuidas üldse oli võimalik varem hakkama saada, esemeid säilitada ja uurida...

Panen siia vaid mõned fotod esemetest, mis mind põhinäitusel või rahvarõiva näitusel inspireerisid. Rahvarõiva näitus jääb avatuks augustini.
Eraldi postituse teen hiljem punase vaiba kleitidest (NB! see näitus on üleval veel vaid loetud päevad).

Nii kaunis motiiv ja värvikombo! Tõstamaa kihelkonna pühapäevatanu aastal 1850.

Mihkli tanust tehtud tasku. Jälle toredate motiividega.

VärviValgusVaip

Tekk, mis lummas täielikult oma imelise värvikombinatsiooniga. Leegiliste kirjadega pindpõimes noorikutekk aastast 1834.

Need suured roosad lilled!!! Kirbla asemetekk. 

Kui üldse midagi häiris, siis paljud ruumid olid umbsed - õhku ei olnud ja ninna tuli mingi kummaline hais. Võhikuna eeldan, et see on vajalik esemete pikaajaliseks säilitamiseks, aga kes teab, äkki on probleem hoopis ventilatsioonis... Õnneks sellega harjub mingi hetk ära.

Näituste vaadeldavuse osas... 

Rohked klaasvitriinid ikkagi kohati häirisid ja panid mul kohe alguses pea ringi käima, eriti näiteks potikildude puhul, kus puuduolevad potiosad olid samuti läbipaistavast materjalist... Lisaks oli läbi klaasi keeruline pildistada. Küll mitte võimatu, aga mõnikord tahtsin eset just otsevaates pildistada ja nii jäin muidugi ka ise pildile :) Aga tühja sellest, ongi lustakas tekifoto...

Me tegime perekondliku tähtusega kätlemistseremoonia ka. Kahjuks puudusid meil uhked riided ja kontsakingad :) See ruum oli tegelikult hoopis väiksem, kui telekast tundus.

Põhja-Eesti rahvarõivad. Tahan ka (sellist ise teha)!

Muidugi Muhu :) Siilikuaia tikand on lihtne, aga see värviline põllepits ja ristpistes tikand!

Kulbid. Mõned hiigelsuured, teised väikesed, oma looga.

Ja ma nii ootan, et need õllekapad pandaks kõik selle muidu kõleda ruumi ühte seina pikkadele kõrgetele riiulitele, nii et kapad täidaks kogu seina. Usun, et vaade oleks võimas (ja kes teab, äkki 10-20-30 aasta pärast võib mõne teise seina täita õllepudelite või -purkidega).



Ilusat naistepäeva! 🌷🌷

2 kommentaari:

  1. Nii tore postitus! Tänan! Võiks veel ja veel neid fotosid vaadata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma mingi hetk avastasin, et blogist on mõnda fotot hoopis mugavam otsida, kui kuskilt oma fotopangast. Seepärast ma siia neid topingi :)

      Kustuta