9. oktoober 2017

Ebasümmeetriline vest. Palmikud ja mõnus tviidlõng.

See vest sündis koostöös ajakirjaga "Käsitöö" ja Rowan´i lõngade maaletoojaga. 


Ebasümmeetrias on oma võlu ja lust ning sellise vesti või kampsuni loomine oli mu ammune soov. Rowani põnev kanepisegune tviidlõng, millel imeline sinakasroheline värv, sütitas mind keset suve end käsile võtma ning nii sündis üks elegantne naiselik vest. 



Võin kinnitada, et nende rohkete palmikute, tilkade, suurte nuppude ja erinevate koepindade vahel orienteerudes ei tohiks ka kudujal igav hakata. Seda enam, et erinev on isegi vesti selg ja esipool.




Kanepisisaldusega lõnga ei olnud ma varem kasutanud, kuid mulle väga meeldis seda kududa. Lõng ei veni ja püsib väga hästi käes. Lõng ei ole karvane, pigem tugev ja vastupidav (loodetavasti see tagab, et kudum ei lähe kiiresti topiliseks), samas tundub nahale mõnus ja sile. Kudum langeb väga hästi - selles osas sarnaneb bambus- või siidisegu lõngadega. Kudumi pind jääb ühtlane (nii palmikud kui ka pits on ilusti näha), kuid peab arvestama, et tulemus ei saa olla kohev, lehviv ega õhuline. 
Lõnga veidi robustne tviidine olemine mõjub naturaalselt, soliidselt ja ajatult. Arvan, et sellest lõngast saaks stiilse kampsuni ka lasteaialapsele...


Lõng: Rowan Hemp Tweed (75% villa, 25% kanepit; 50g/95m), mida kulus 7 tokki. 
Vardad nr 4 ja (soonikutes) 3,5.

Kudumisjuhend on avaldatud ajakirja "Käsitöö" värskes sügisnumbris.


2 kommentaari: