26. juuni 2017

Kampsun kolme päevaga?

Jah, nii oli mul plaanis... Et koon kolme päevaga ühe kampsuni valmis. Ja üldsegi mitte mingi liru ja pisikese. Hoopis korraliku ja suuuure, st pika ja laia oversize-kampsuni pidin ma nende kolme pooliku päevaga valmis kuduma. 


Lõnga soetasin juba sügisel Lõngaklubi FB oksjonilt ning juba siis teadsin ma üsna täpselt, milline kampsun sellest tulema peab.

See "täpselt" tähendas vaid seda, et ma kujutasin ette pikka ja laia kampsunit, mille ülemine pool on roosa (just nii pikalt kui sellest lõngast jagub) ja väike blokk allpool on beež, ees jookseb palmikurida ning et kõik sujuks võimalikult kiiresti ja õmblusteta, pidin kuduma raglaanis ülevalt alla. Ebaühtlane lõng armastab lihtsat parempidist pinda, seepärast ei hakanud ma huvitavamaid mustreid üldse valimagi. 


Vajalikud arvutused tuli loomulikult teha proovitöö põhjal, kuid sellest jäi väheks. Nimelt venib suur kudum pikkusesse märgatavalt rohkem, kui seda üks pisike proovitöö suudab ette näha. Lisaks põhjustab silmuse pikkusesse venimist suur varras - kasutasin kehaosa kudumiseks vardaid numbriga 8. Loomulikult kahaneb selle venimise tõttu märkimisväärselt kudumi laius. Kõik see tekitas olukorra, kus pidin raglaanitriibud (ehk kasvatuskohad) kaks korda ümber planeerima, st kõrgemale viima, ning korra ka kaeluse väiksemaks tegema (muidu oleks see lihtsalt üle õlgade veninud - nii oleks olnud küll moodne, aga mitte minule). Viimane tähendas muidugi kogu kupatuse ülesharutamist :) 

Lõpuks, pärast viimistlemist (pesu), venis kampsun umbes 20 cm pikemaks (mis mulle hästi sobis - olin sellega juba ette arvestanud), aga varrukad venisid umbes 10 cm näpuotstest kaugemale, nii et neidki tuli hiljem kohendada. 

Ja see kõik kokku lisas kudumistunde just nii palju, et kolme päeva asemel kulus viis päeva :) Aga selle tulemusel on mul superlahe pehme suvekampsun, mida saab vabalt kanda ka palja ihu peal.


Lõng: Novita Sylvia (86% villa, 14% siidi; 50g/65m), mida kulus kokku 11,5 tokki, sh 8 roosat ja 3,5 beeži. Sylvia on nüüdseks vist Novita lõngavalikust maha võetud, kuigi minu meelest täiesti põhjendamatult, sest mulle selle koostis, ebaühtlane olemus ja toonid väga meeldisid ning kui oleks võimalus, siis kooksin sama lõngaga veel mõne ägeda kampsuni. Arvan, et ühe samasuguse kooksin isegi kolme päevaga :)

Vardad soonikutes nr 6 ja 5; põhiosas nr 8. 


Lõbu pärast kudusin igal seitsmendal real Sylviat koos roosaka Sädemega. Säde (7% mohääri, 7% polüamiidi, 58% akrüüli, 28% polüestrit; 50g/205mon Novita mohäärisisaldusega litrilõng, kus peenikesele lõngale on aetud väikesed (3mm) sätendavad litrid. Litrid annavad kampsunile väikese sätenduse.


Ma ei tahtnud väga laiu varrukaid. Kui sobiv laius oli olemas, siis varruka poole ma enam kasvatusi ei teinud, aga kehasse lisasin järgnevatel ringidel veel mõned silmused.


Väike vimka sai seekord küünarnukkidele... 






Mu jäi kampsunist järgi 4,5 tokki beeži lõnga ja törts roosat. Ei tea, kas nendest sobiks mütse kududa... Tegelikult tahaksin teha suurt salli, aga siis oleks lõnga juurde vaja...

8 kommentaari:

  1. Väga mõnus kampsun. Roosa sobib sulle väga hästi.
    Vaadates praegust suve, siis õhema kampsuniga polegi suurt midagi peale hakata :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, Inga! Tundub jah selline kampsuni-sõbralik suvi olevat :) Õnneks mul neid kehakatteid jagub (ja tuleb juurde).

      Kustuta
  2. Superkena! Mulle meeldib, et on sobivalt nii pikkust kui laiust. Mul kuluks kudumiseks arvatavasti nii umbes 15 päeva!

    VastaKustuta
  3. Aitäh! Nii tore, et meeldib.

    VastaKustuta
  4. Küll on lahe kampsun! Ja pildid on ka mõnusalt meeleolukad.

    VastaKustuta
  5. Aitäh, Helen! Mul on ümbruskonnas väga vahelduva meeleoluga loodus, nii et kui vähegi viitsimist on, saab ikka mõne toreda pildi teha :)

    VastaKustuta