3. mai 2017

Kibuvitsaväädid jakil.

On hea, kui tikkimisel antakse mulle vabad käed, usaldatakse. Veel rohkem meeldib mulle, kui saan mõne väikese vihje, sest ühelt poolt see inspireerib, teisalt paneb aga rohkem pingutama, mõnikord raamist välja mõtlema või hoopis piiratud ressurssidega hakkama saama, esitab väljakutseid. See pakub mulle pinget... Arvan, et kõige vähem meeldiks mulle see, kui keegi saadaks mulle foto, et tahan täpselt (või pea-aegu samasugust) tikandit, kudumit... Õnneks ei ole mul kunagi sellist juhust olnud. Mulle on juhtunud üsna avatud meelega kliendid :)

See must jakk jõudis minuni postiga. Märksõnadeks oli, et sinna võiksid tulla roosad roosid. Eriti meeldisid kliendile selle mantli lilled

Ma ei tahtnud jakki väga kirjuks ajada. Mõtlesin, et suured lilled on juba ise niivõrd efektsed ja suursugused, et pole mõtet neid teiste värvide ja lillede vahele ära matta. Nii joonistasin kavandi, kus olid ainult roosid (õigemini kibuvitsaõied) ja mõned rohelised lehed. Väikese punase sälguna lisasin mõned kibuvitsamarjad - need klappisid hästi lehenurkades vilkuva pruunikaspunase tooniga ega lase roosat liiga läilaks muuta. Ja hõlmad said erinevad.



Et suured lilleõied kaugelt kummaliste värviplärakatena ei tunduks, tuleb mängida erinevate toonidega. Algul ei pane ehk tähelegi, aga igas kroonlehes on segatud 4-5 erinevat roosat tooni. 


Tavaliselt tikitakse lilleõit nii, et südames on tumedamad toonid ja väljaspool heledamad. Kibuvitsal on aga vastupidid - seest on nad üsna valged, kroonlehe servad on aga roosakamad, mõnel sordil isegi päris tumeroosad. 



Et saada õige tooniga tolmukad, panin kokku koguni 3 erinevat värvi lõnga. Kollane annab heledust ja sära, punakaspruun kontrasti ning oranž tõstab selle kõik kuidagi paremini esile.


Kõige keerulisem oli lehtedega. Valisin oma peenvillaste lõngade kogust 2 komplekti lehtedeks sobivaid toone - ühed olid kerge sinaka tooniga ergud rohelised, teised aga tagasihoidlikud, pastelsed, kollakad-pruunikad toonid. Küsisin nõu ka oma FB-i lehelt, kus kalduti pigem erkude toonide poole. Aga mina ei suutnud ikka otsustada. Nii ma mõtlesin paar päeva (kord otsustasin nii ja siis jälle naa) ning siis jõudsin järeldusele, et lahendus saab olla üks - kumbki variant pole õige ning tuleb midagi hoopis muud leida. Sukeldusin hoopis oma villaste lõngade kasti, kust leidsin just sobivad rohurohelised toonid (nende järgi pean edaspidi oma peenvillaste tikkimislõngade varu täiendama). 


Seljale tikkisin üksiku õiekese. Tundus, et rohkem polegi vaja...





Loodetavasti panin teie päeva särama :)

13 kommentaari:

  1. Lummavalt kaunis! Küll sulle on ikka annet antud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Arella! On hea tunne, kui midagi hästi välja tuleb ja teistele ka meeldib.

      Kustuta
  2. Aitäh! Päev särab täiega :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siis on kõik hästi! Ilusat kevadet!

      Kustuta
  3. Väga kaunis töö!

    VastaKustuta
  4. Imeilus! Siia võibki jääda imetlema! :) Ja rohelised toonid said väga head!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Olen ka rohelisega väga rahul - need said just nii tagasihoidlikud kui esialgu mõtlesin, samas ei kao päris ära.

      Kustuta
  5. Anonüümne11/5/17 17:42

    Wow, üliilus! Kahju, et ainult läbi arvuti saab imetleda.

    VastaKustuta