2. juuli 2016

Lillekimbud Urvele.

Ma ju olen meie maja taga asuvast iluõunapuust juba kirjutanud. Selle puu all on mul lillepeenar, kus kasvavad päevaliiliad, murtudsüdamed ja üks brunnerapuhmas. Sel aastal on sealsete lilledega muidugi kehvasti, sest iluõunapuu jäi sügisel/kevadel kärpimata ning nüüd on puu liiga SUUR. Lehestik on nii tihe ja laiutav, et lilledeni ei jõua ükski päikesekiir... Tänu sellele õitsesid murtudsüdamed üsna vähe (aga see-eest pikalt) ning päevaliiliatel pole ma veel ühtki õiepunga näinud (aga äkki veel jõuan, sest suurem suvi on ju veel ees)... Kuid pisikesi padiisiõunu tuleb tänavu küll palju.

Aga see selleks... Seesama kooslus (päevaliilia + murtudsüda + väikesed sinised meelespea-sarnased õiekesed) oli mulle inspiratsiooniks Urve tumehalli kardigani tikandis. 

Tavaliselt need lilled küll üheaegselt ei õitse, kuid tikandis saab ju muinasjutte teha:)


1 kommentaar: