26. jaanuar 2016

Crazy Sexy Wool!!

See on moelõng, mille märksõnadeks on kvaliteet, unikaalsus ja massist eristumine. Tõepoolest, see peruuvillast lõng on pehme, soe, naturaalne, kiirele inimesele sobivalt jäme (just niisugune, et mütsi või kaeluse saab valmis napilt tunniga) ja muidugi moekalt ägedate värvidega. Lõnga on väga mõnus kududa ja see sobib hästi ka algajatele kudujatele - kui juhtub, et müts kipub tulema kas liiga väike või suur, siis pole kahju seda harutada, sest uus versioon valmib ülikiirelt:) Lõngast vaimustunud fännid on moodustanud lausa kommuune (või gänge) ning disainivad sellest erinevaid esemeid (alates tekkidest lõpetades kampsunite ja kottidega). 


Sellest lõngast kootud esemed on üsna kallid. Näiteks kõige lihtsama mütsi hinnad algavad 55 eurost, kuid suurem osa on isegi 100 euro kandis. Ka lõng ise on kvaliteetlõngale kohaselt kallis: 100-grammine pallike maksab 11 eurot, 200-grammine aga 20 eurot. Vihjeks ütlen, et ühele kõige labasemale mütsile kulub seda paksu lõnga vähemalt 130 grammi... 

Valmistooteid, lõnga ja juhendeid saab osta UK lehelt WOOL AND THE GANG (kirjade järgi saadetakse kaupa üle Euroopa - tellimusele lisandub postikulu 10 eurot).


Mina sain selle lõnga Robertalt. Nimelt, talle kootud kampsunist jäi just seda jämedat lõnga järgi. Olen neist nüüd kudunud kaks mütsi - ühe endale, teise tütrele (viimast näitan mõne päeva pärast, siis kirjutan lõpuks ka täppidest). Paari-kolme mütsi jagu on vist veel lõnga jäänud...


Mulle lõng väga meeldib. Tundub, et vähemalt mütsiks sobib see ülihästi. Lisaks eespool mainitud headele omadustele, võin veel ütelda, et müts on tõesti mõnus ning ei aja otsaesist higistama ega kihelema. Samuti on hea see, et müts on piisavalt soe ka 15-kraadise külmaga hoolimata sellest, et voodrit ma sellele ei teinud.

Kasutasin vardaid nr 7 (soonikus) ja nr 10 (põhiosas), nii et müts jäi üsna tihe ning tuul ei puhu läbi. Nii on müts küll pisut jäik, aga sellest hoolimata mugav.
Lõnga kulus 135 grammi.

Lõng: Wool and the Gang, Crazy Sexy Wool (100% Peruu vill; 80 m/200 g). Soovituslik vardasuurus 10-25 mm. Heegeldamiseks sobib 8-12 mm nõel. 

Loe sellest lõngast ka siit.

Lilla ringsall on juba mitu aastat tagasi valminud. Sellest kirjutasin siin.

2 kommentaari:

  1. Tavaliselt sellised lõngad on täissünteetilised, seega väga äge, et ometigi midagi naturaalset ka. Nüüd jääb vaid ootata, millal keegi ometi helkurniiti ka naturaalsete lõngade ümber kruttima hakkab :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ma ise ka imestasin koostise üle. Et üks nii ere ja jäme lõng on täisvillane.
      Aga helkurpaeltest tuti võiks küll teha...

      Kustuta