16. november 2015

Mu mantlile ühevärviline tikand.

Valmis üks hästi lihtne ja kiire tikand. 


Selle poolmantli ostsin ligi 10 aastat tagasi Stockmanni kaubamajast. Mäletan, et mul oli vaja uut villast mantlit. Otsisin paarist suuremast kohast, aga midagi sobivat muidugi ei olnud (toona olid popid hoopis kilematerjalist mantlid ja hästi lühikesed kunstkarusnahast jakid-joped - oh seda moodi). Aga Stockmannis jäid mulle silma valged kašmiirvillased poolmantlid. Kallis materjal ei pannud mind küll kohe ostma, kuid paaripäevase mõtlemise järel otsustasin siiski mantlile järele minna. Ja siis selgus, et minule sobivat suurusnumbrit enam ei ole. Nii ostsingi hoopis sama tegumoe ja materjaliga erkroosa poolmantli. Ütlemine, "mida vanem eit, seda roosam kleit", ei häirinud 30+ vanuse alguses.

Kandsin mantlit mitu aastat. Aga kui tikkisin endale selle pruuni, jäi roosa mõneks aastaks kappi seisma.


Nojah, sel aastal on popid hoopis pastelsed toonid - villane heleroosa või beež oleksid kindlad valikud. Aga mis minul sellest... Mina otsustasin oma erkroosale mantlile hoopis mõned väädid tikkida ning mantli jälle kasutusse võtta. Seda enam, et mantel on väga soe ja kerge.



Tikkisin kõige tavalisema lambavillase 8/2 lõngaga. Ja kuigi esialgu tundub, et olen teinud musta tikandi, siis tegelikult on tegu hästi tumeda lillakassinisega - must oleks jäänud liiga kontrastseks.  



Ahjaa! Nagu fotolt näha, siis soetasin endale siiski mannekeeni. Tellisin siit ja toodi ilusti koju kätte :)

8 kommentaari:

  1. Kena ja elegantne, kanna uhkusega!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Kui vihma-aeg üle läheb, siis kannan kindlasti...

      Kustuta
  2. Väga kihvt mantel! Mul väga meeldib selline värv ja tikand muudab Su mantil väga pilkupüüdvaks! Ei tahaks küll öelda, aga olen lausa kade :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kadedus on ka ju edasiviiv jõud... Värv teeb jah rõõmsaks :)

      Kustuta
  3. Uskumatu kui palju üks väike kaunistus värskendab mantlit! Ka see vanem on tõeliselt kihvt!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Vana, pruun meeldis mulle ka väga. Seekord tahtsin katsetada just ühevärvilist tikandit. 5-6 tundi tikkimist teeb imet :)

      Kustuta
  4. Anonüümne17/11/15 09:04

    Väga efektne tikand! Super kena mantel! Natuke teeb kadedaks jah. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Olen ka täitsa rahul. Natuke kahtlesin, et äkki on seda liiga palju, kui 2 vääti on ees jooksmas. Aga seljas tundub täitsa Ok.

      Kustuta