23. august 2014

Pisut Pariisi.

Puhkasin veidi käsitööst ja veetsin aega Pariisis. See oli mul esimene kord selles uhkes linnas. Olin lummatud, eriti esimestel päevadel. Nii palju kunsti ja kunstnikke, kauneid losse ja kirikuid, (lisaks pariisilikult musta riietuvale rahvamassile) hulk veidralt riietuvaid linnakodanikke ning suussulavaid macaroonisid. Lisaks mõnus laevasõit jõel. Tõeline paradiis!

Lõpuks tekkis siiski küllastumine - ilm oli sama, mis meil siin Eestis (lihtsalt ilma vihmata); väsitavalt palju tuterdas ringi Eiffeli tornikesi müüvaid või mille-iganes-tarbeks allkirju koguvaid tüüpe; tõeliselt head söögikohta oli Pariisi kesklinnas raske leida; õhtuse kesklinna vallutas fuihh!! kusehais!! Lisaks jäi mulle tunne, et Pariisi kaubandusele oli hiljuti tehtud RESTART, sest pooled kaubanduskeskused-butiigid-poekesed-restoranid olid kas kinni või ümberehitamisel. Seetõttu ei kohanud me ka eriti asjalikke käsitööpoode - lahti olid vaid paar mõnusat õmblustarvete ja - toodete, üks skandinaavialikke kudumite ning hulganisti paberivärgindusega seotud poodi.

Ma ei hakkagi rohkem reisimuljeid jagama ega ka arhitektuurilisi fotosid näitama. Parem riputan siia mõned vahvad (inspireerivad) kunstiteosed...

Louvre lossis ja ka hotellis, kus me ööbisime, oli seintel kangas(tapeet). Ma olen varem arvanud, et selline asi liimitakse seinale, aga need olid küll kinnitatud vaid äärtest...

Need lillekimbud koosnesid justkui imeväikestest ristpistetest.



Taldrik aastast 1480.
Mind lummas nii see figuur taldriku keskel, kui ka lillevanikud äärel. Ja andekalt valitud värvid - muidu nii klassikaliselt sinine taldrik on muudetud efektseks ühe türkiissinise sukaga.



Puidust neitsi (ei olnud väga vana, vast umbes 200 aastat - täpselt ei tea, sest kaua sa ikka suudad kõike seda ilu näha ja meeles pidada).



Niidigraafika ja muu niidi-lõngaga mässamise tulemusena tekkinud kunst Le Bon Marché kaubamajas. Suurus oli u 1x2 meetrit.



Lähemalt.

Kõik tundub nii lihtne - võta vaid õiged värvid, tee pusad ja aseta tikkimisraamile. Mõne pistega kinnita ja voila! Ilus!



Värvid, värvid!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar