23. juuli 2014

Pitsiline mohäärsviiter.

Selle sviitri kudusin juba ligi pool aastat tagasi - veebruaris, olümpiamängude ajal. 

Tahtsin endale teha ühe sviitri just mohäärist - et vaadata, kas ma seda kannaksin... kas karedus-karvasus häirib või mitte... kas sobib mu kehaga või teeb liiga laiaks... kas sellega hakkab palav...Mul tegelikult kunagi oli üks omakootud mohäärsviiter - üsna sama värvi kui see, mis nendel piltidel, kuid paksem (kudusin maavillasega kokku) ja uhkete laiade palmikutega. Selle kudusin toona teismelisena ning kandsin palju, isegi üsna soojal suvepäeval. Sest mulle see kamps nii väga meeldis...

Uue, selle mis piltidel, kudusin õhulise-pitsilise. Sellele tuleb alati tume särk alla panna, sest nii paistab pitsmuster paremini välja. Aga ega nii suurte aukudega kampsikut vist saagi vaid pesu peal kanda...Sviitri juhend on pärit ajakirjast Käsitöö (kevad 2013) ning selle autor on Anna, Ravelry´s. Ajakirjas, Anni Orro seljas on sviiter väga mõjus: värv ja muster ja kaelus - kõik meeldib mulle. Minu sviiter tuli hulga haledam - eks heledam ja karvasem lõng mängib siin oma rolli.

Lisaks jäi mul lõnga puudu, mistõttu pidin olukorra lahendama poolikute varrukatega. Kaelusesse aga panin üle ühe rea hoopis peenvillast lõnga.Kuna mu lõng oli jämedam, kui juhendis kasutatu, siis kudusin S-suuruse järgi. Õigemini, esialgu kudusin. Olen aru saanud, et Anna disainitud sviitrid-kampsikud ei istu mulle eriti hästi, sest need jäävad rinnust kiskuma. Nendel ei ole ette nähtud silmuste juurdeloomist esi- ja tagaosa ülaosas (varrukajoonel). Et kudum oleks rinnust paras, pidin ma varrukajoonele ja kaenla alla looma juurde nii palju silmuseid, et mõlemale küljejoonele sain lõpuks lisada 2 rida õhksilmustega mustrit ja ühe palmikurea (originaalil oli mõlemal küljel vaid 1 õhksilmusterida) ning nende vahele veel hulga pahempidiseid silmuseid. Viimastest läksid osad taljeosas kahandamisele.

Mulle endale väga meeldib see palmikurida külje peal - toetab hästi kudumit.Lõng: Pukas, Alvita (82% mohääri, 18% polüamiidi; 25g/130m), kulus 100 grammi ehk 4 pehmet pallikest.
Vardad: nr 3,5 ja 4.Ma veel ei ole otsustanud, kas hakkan sviitrit ise kandma või leian mõne saledama sõbra... Viimasel juhul tuleks endale ju uus kududa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar