7. jaanuar 2014

Veel ühed triibulised.

Alustan oma aastat eelmisel aastal lõpetatud sokkidega. Kuna need on üpris sarnased Märdile tehtud sokkidega, siis polnud mul esialgu plaanis neid siia üles riputada, aga need värvid on ikka nii säravad (isegi halli lõnga taustal), et tahtsin ikka jagada.

Mõned triibud on seekord värvitud seentega (punane - verkja vöödikuga, roheline - põdramokaga), teised taimedega. Pean tunnistama, et oma varasemate taimedega värvitud lõngade kohta ei ole ma kirja pannud, millega need värvitud said. Tavaliselt oli sellega nii, et kui lõngad värvitud, tundus ikka, et toon on liiga lahja. Samuti mõtlen ma iga kord pärast seda taimede või seentega mökerdamist, et "jääb viimaseks korraks" - no tegevus on küll huvitav ja tulemus ettearvamatu, kuid tegelikult üpris aega- ja energiatnõudev (ühesõnaga - kulukas).


Olen siin kalkuleerinud, et kui tahta sarnaseid sokke müüa, siis hind kujuneks hm! soliidseks. Ja isegi kui värvida korraga suurem kogus lõnga ja sellega veidi ajas kokku hoida, siis iga seen või taim tuleb ju ikkagi käsitsi ükshaaval korjata. Vahva oleks muidugi ka valmis heinapall potti lükata ja vaadata, mis värv tuleb




Mõne seenega on veidi lihtsam, sest näiteks nii verkja vöödiku kui põdramokaga on mul tavaliselt nii, et kui juba ühe leiad, siis varsti on kott täis ka - kipuvad hulgakesi koos kasvama. Samas verev vöödik on nii pisike, et otsi või luubiga ning mina ei ole neid veel hulgi koos kasvamas ka leidnud.




Triibusokid kudusin kolmekordsetest lõngadest, Raasiku Aade 8/3. Sinise sooniku lõng on veidi peenem, värvitud Laumetsa villavärviga.
Vardad soonikus nr 1,75 (22 silmust vardal) ja hiljem nr 2 (17 silmust).
Seekord tegin spiraalse otsakahanduse.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar