9. märts 2023

Halli ja kollasega kampsun.

Kudusin talvel abikaasale kampsuni. Villased lõngad olin juba ammu ostnud ning tegelikult olin neid lõngasid varunud niisuguse arvestusega, et saan ühe üleni halli kampsuni ja teise kollase-sinepikarva kampsuni. Mina olin muidugi plaaninud kududa mõnusaid palmikuid või vikleid, aga läks teisiti. Kui kuduma hakkasin, arvas mees, et ta tahab ikka kirjut kampsuni. No tegin siis poole meetri jagu tööproove, katsetasin erinevaid mustreid ja lisasin paar sobivat värvigi juurde ning lasin tal endal lõpliku valiku teha. 

Nüüd on mul alles paras ports kollaseid toone ja halli lõnga teise kirju kampsuni jagu :)
See on lihtsustatud versioon kärjekirjast on meeste kampsuni jaoks muidugi hea valik: põnev ja vaheldusrikas on kududa ja mesine näeb välja ka :)

Nööpe oli sellele kampsunile hämmastavalt raske leida. Sinisilmselt arvasin, et halli värvi nööpe on poes lademetes, aga tegelikult olid sobivat tooni nööbid kas vales suuruses või oli neid liiga vähe. Sama jama oli rohekate ja kollakate nööpidega (tuttav teema, sest sama mure oli ka siis, kui otsisin nööpe oma Saaremaa kampsunile). Valisime poes nööpe vähemalt pool tundi, ladusime neid laialilaotatud kampsunile ning korjasime jälle kokku ja nii kümneid kordi... Lõpuks ostsime hoopis tumepruunid nööbid. Kas keegi oskab vihjata, kus on hea nööbivalik?

Lõng oli Norrast pärit Peer Gynt, Sandnes Garn (100% vill; 50g/91m), mida kulus kokku 18 tokki ehk 900 grammi. Halli lõnga läks kampsunisse 12 tokki, heledamat kollast 4 tokki ja sinepikollast umbes 1,5 tokki. Lisaks veidike ka muid värve (kaks erinevat rohelist).

Vardad olid numbriga 3,5 mm.

Kampsuniks sain inspiratsiooni kahest juhendist: koekiri tuli Anne Podlesaki juhendist San Juans Sweater ja väljanägemine pigem Marie Wallini Wessingtoni ainetel.

Instagrammis @annelikudugurmee 

Facebookis @kudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar