15. september 2022

Heegeldatud beež kleit.

Soovisin endale suvist heegeldatud kleiti, mis ei vajaks voodrit. Seega pidi kleit olema nii tihe, et läbi kleidi pesu paistma ei jääks. Nii ei saanudki kleidi sisse planeerida rohkeid pitsilisi mustreid ega auguridu.
Üks lõngadest oli mul juba ammu olemas. Tookord, aastate eest ostsingi selle kirju (kivipesu efektiga) puuvillase lõnga just heegeldatava kleidi tarbeks. Kui aga hakkasin kleiti päriselt tegema, sain juba tööproovi tehes aru, et kümnest lõngatokist jääb hea pikkusega kleidi jaoks siiski väheks. Seda enam, et ma ju tahtsin heegeldada tihedat kleiti...

Siis hakkasingi otsima lõnga, mis oleks umbes sama jämedusega ja võimalikult sarnast värvitooni. Õnneks mul vedas - Dropsi puuvillaste lõngade valikus on samuti hea peenike lõng nimega Safran, kus leidub mitu erinevat beežikat. 

Sobiva mustri "leiutasin" ise ja minu meelest tuli kahe erineva lõngast nii mõnus pind. Kaugelt ei saa muidugi arugi, et üks lõng on kirju ja teine ühevärviline. 

Lõngad: 
Scheepjes Sunkissed (100% puuvilla; 50 g/170 m; värv 02), mida kulus kokku ligi 7 tokki.
Drops Safran (100% puuvilla; 50 g/160 m; värv 21), mida kulus kokku 4 tokki. 

Kui neid kahte lõnga võrrelda, siis Sunkissed oli lihtsam heegeldada, kuna selle keerd oli tugevam ja lõng ise ka siledam. Safranil tahtis heegelnõel üsna sageli minna niitide vahele.

Heegelnõel oli numbriga 3.
Heegeldamist alustasin keskelt, taljest. Keskkohast liikusin algul natuke ülespoole ja siis allapoole, seejärel jälle ülespoole ja pärast allapoole :) :) Nii ta tasapisi valmiski. Selg sai samasuguse kolmnurkse kaeluse nagu esimene pool. 
Mõned read veidi pitsilisemat mustrit sättisin seelikuosasse. 


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

1 kommentaar:

  1. Väga ilus ja elegantne suvekleit! Nööbiliist, satsid seelikuosal, värvid ja muster - kõik on väga kaunis!

    VastaKustuta