7. aprill 2022

Ruuduline kleit.


Käesoleva aasta alguses sorteerisin kappides leiduvaid kleidi-, seeliku- ja mantlikangaid. Jaotasin nad peamiselt kahte hunnikusse: ühte tõstsin need, mille osas oli mul kohe idee, mis kangast võiks saada; teise hunnikusse sattusid need, mille tulevikku ma ei näinud või isegi kui mul tekkis ettekujutus, et kangast võiks saada näiteks kleit, siis ma ei teadnud veel, milline kleit see olema peaks. Nojah, esimene hunnik tuli hulga suurem kui teine. Nii et ma pidin selle esimese jaotama veel omakorda selliselt, et pealepoole jääksid need, mis võiksid leida varem oma saatuse ja allapoole muidugi need, milleni ma peangi jõudma kunagi hiljem, aasta või kahe pärast. Lihtne, eks! 

Nüüd on möödas pisut enam kui 3 kuud ja ma olen neid hunnikuid jõudnud juba veidi sassi ajada. Aga põhiline on see, et kangatükk, mille ma tõstsin "teadmata saatusega" hunnikusse, sai siiski esimesena kleidiks. See juhtus seetõttu, et mingil põhjusel sirvisin vanu "Käsitöö" ajakirju ning mulle jäi silma Maaja Kalle tuunika lõige (2019. a veebruar-märts).Ennekõike jäigi see lõige silma oma mõnusa pika õlakalde ja kellukesevarrukate pärast. Juba ajakirja fotode järgi tundus mulle, et lõige võib kleidina päris hästi toimida. Nii lasin silmadega üle oma kahest kangahunnikust ja valisin välja just selle ruudulise kanga. Koostises on siin vist viskoosi ja villa. Igal juhul langeb kangas väga hästi, venib ka natuke, on kerge, elektrit täis ei lähe...  


Seelikuosa on iseenesest tavaline ristkülik. Ette ja taha paigutasin 2 laiemat volti. Mõnusad ruumikad taskud õmblesin peale (kuigi kangast oli nii vähe, et täpselt õigete triipudega tükke polnud võtta, petab ruuduline kangas üsna hästi ära). 


Mulle nii meeldib, kuidas triibud õlal kokku jooksevad.


Vööd mulle tavaliselt ei meeldi, aga selle kleidi puhul tundus see siiski hädavajalik.
Õnneks jagus kangast ühe napi vöö jaoks.
Ajakirja lõikel oli kandiline kaelus (mis omakorda ääristati kootud osaga). Mina tegin oma kleidile tavalise paatkaeluse. 


Tahan sama lõike järgi õmmelda ka ühe suvise kleidi. Mõtlesin katsetada puuvillase triibulise kangaga.

Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 

ja Facebookis @kudugurmee

2 kommentaari: