3. september 2020

Träpsuline roheline


Kui ma siin mitme eelmise kudumi puhul olen olnud üsna kahtlev, et kas sviitri pikkus või laius on ikka õige ning kui pikk peaks olema topi varrukas, siis seekord teadsin ma täpselt, et tahan üsna laia toppi. See tähendas, et lai pidi olema nii kehaosa kui ka toredad, veidi puhvis varrukad. Topi ja eelkõige varrukate pikkust dikteeris aga olemasoleva lõnga kogus (mul oli seda vaid 6 tokki). Nii kudusingi seekord ülevalt alla ning pigem lühema topi, aga kui varrukateni jõudsin, siis need said täpselt nii pikaks, kui palju jagus lõnga. 


Lõng on 100 % puuvillane, sile ja üsna peenike. Need toredad värvilised träpsud on pisut paksemad ja õhulisemad kui lõng ise. Kududa oli hea, kudum jäi kerge ja õhuke. 

Lõng: Schachenmayr Catania Flammé (100% puuvill; 50g/120m), mida kulus 6 tokki ehk 300 grammi.
Vardad olid numbriga 3,5 mm (soonikus 3 mm).

Algul arvasin, et selle kirju lõnga puhul ei hakka mustreid kudumagi, aga katsetasin ja leidsin, et ümmarguse passe võib viklite ja aukudega teha küll. Pea-asi, et koekiri oleks pigem suur. Sobiva koekirja kujundasin ise. 


Kehaosast ei ole näha, aga selle lõnga koepind kisub veidi viltu. Eriti tugevalt oli seda märgata alumise sooniku puhul. Seepärast kudusin sooniku hoopis edasi-tagasi ning jätsin külgedele lõhikud.


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee 
ja Facebookis @kudugurmee


Muidugi tulevad topp-seljas-pildid varsti ka...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar