29. mai 2020

Tikitud kaunitarid 2.


Nende sukkade tegemisel ammutasin inspiratsiooni ERMis (A625:48; www.muis.eeasuvatelt vanadelt muhu sukkadelt. Leidsin sealt uusi huvitavaid mustreid, väikeseid detaile ja sooniku alla toreda rohelisepõhjalise kirjamustri. Tikandite taustavärvis ei tahtnud ma siiski seda pruunikat lõnga kasutada ja nii kudusin suka ikka roosa-valge-rohelise kombinatsiooniga.  Originaalsukkade puhul on huvitav see, et esimese ja tagumise poole mustrid ei ole alati samasugused. Mina tegin need üsna sarnased - väikesed erinevused on mõne lehe või rootsu värvis ja arvus. 


Sukad on kootud tavapärase 8/2 lõngaga ja number 1,5 varrastega. Kude on siiski hästi tihe, sest mul on tugev käsi.

Soonikus (2+1) on 132 silmust.

Soonikus kasutatud neolõng ja roosa taustalõng on mu enda värvitud, teised lõngad on nö vabrikulõngad (peamiselt Aade lõng ja Saara lõng).

Valged otsad kudusin peenikesest sokilõngast Novita TicoTico (100g/400m; 75% villa ja 25% polüamiidi).


Andsin eile tellijale uued sukad üle. Daam ütles nii ilusasti, et see pole lihtsalt käsitöö, vaid kunst. Jah, olen nõus - muhulased oskasid seda värvilist ja kaunist kunsti! 


Seekord püüdsin ära mõõta, kui kaua selliste sukkade kudumine, tikkimine ja viimistlemine kokku aega võtab. Tuli ligi 70 tundi ehk pea-aegu kahe tiheda töönädala jagu tegemist, mis minul võttis tegelikult aega siiski üle kahe kuu, sest kitsas kohas (sukasääres) tikkimist tegelikult 8 tundi päevas siiski ma teha ei suuda - näpud ja randmed kipuvad kangeks minema. Ja kuigi kogu protsess on nii põnev ja ilus, on hea kogu töö jaotada ära pikema perioodi peale.


Külasta mind ka Instagrammis @annelikudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar