24. jaanuar 2020

Hallid suss-sokid.


Kudusin koera- ja lambavillasest lõngast suss-sokid. Lõnga ostsin juba ammu Facebooki kaudu ning täpselt villade vahekorda ma ei teagi, aga käetunde järgi võiks öelda, et koeravilla on siin vähem kui lõngas, millest kudusin selle kampsuni. Lõng on üsna tugeva keeruga, mitte eriti karvane ega torgi - tundub mõnus ja sobilik sokilõng. 

Vardad võtsin üsna peenikesed - numbriga 2,5 mm - et jääks ikka head tihedad sokid, sest tahan nende igapäevaselt toas ringi tatsata. 

Vardal oli kõigest 13 silmust.



Kanda kududes võtsin põhilõngale kõrvale ühe peenikese sokilõnga. Ehk peavad siis kannad veidi kauem vastu... Kauem kui mu eelmised koeravillasisaldusega suss-sokid, mille kudusin juba 2013. aastal, aga olen neid nii meeletult palju paiganud, et lõpuks sellest tüdinult pidin neile tallad alla heegeldama. 

Alumiselt pildilt on näha nii sokipõhjad kui ka heegeldatud tallad, mis nüüd juba kuluma on hakanud. Sokk nagu sõlepõhi, eks! 


Need tallad tegin küll vastupidavast tundmatust materjalist (mingi täissünteetiline nõukaaegne lõng), aga ma ei ole päris kindel, et see oli parim lahendus. Miks? 
Esiteks, isegi läbi villase sokipõhja ajasid sünteetilised tallad aeg-ajalt jalad higistama (mis on tegelikult väike mure, sest suss-sokid võib ju kodus alati jalast ära võtta). 
Teiseks, sokipõhi kulub ju soki sees ikka edasi. Tõsi, tunduvalt aeglasemalt kui ilma tallata. 
Kolmandaks (ja see on kõige olulisem), kuna mul on kodus nii kass kui ka eriti pikkade juustega tütarlaps (varem oli meil ka pikakarvaline koer), siis kõigi nende karvad ja lisaks ka põrandal leiduv tolm kogunes mu susside alla. Ma pidin mitu korda päevas seda tolmu ja karvakihti oma taldade alt kokku kraapima. Või siis rändas see jama mu taldade küljest hoopis diivanile... Mul on ühed sokilõngast suss-sokid ka, nii et ma tean, et sokilõngast kudumitega see probleem nii hull ei ole. 

Arvan, et edaspidi koon tallad pigem sokilõngast. Või mis te arvate? Kas on veel mingeid võimalusi? Nahast tallad? Või vildist?


Sokiots on kootud viltusena (nagu muhu sukkadel). Aga muidu sellised tavalised palmikud. 


Eks ma siis 5-6 aasta pärast kirjutan, kuidas need suss-sokid on vastu pidanud. 

Aga jälgi mind ikka ka Instagrammis: @annelikudugurmee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar