15. veebruar 2019

Sokivärvid loodusest.


Juba enne jõule andsin pojale ära oma viimased villased meestesokid. Seega tuli sokivarusid veidi täiendada - seda enam, et mul oli kogunenud nii palju taimedega värvitud lõngasid, et need ei tahtnud enam sahtlisse ära mahtuda. Otsisin nende seast välja just kõige jämedamad ning kudusin jõulude ja aastavahetuse paiku järjest neli sokipaari. Need, mida näitan täna, olid järjekorras teised. Esimesest paarist veel pilti polegi.




Lõngad olid 100% villased. Need lõngad olen juba aastaid tagasi taimedega värvinud. Muidugi olid ka taimed (siin angervaks, naistepuna, porgandivarred, kortslehed, pihlakalehed) minu kätega korjatud. 
Vardad olid numbriga 2,5 mm.

Sokid on suurusele nr 40. Kes soovib endale, see kirjutab!
NB! Sokid on üsna paksud.



Pildid tegime mõni nädal tagasi Tabasalu matkarajal (seal on ka talvel ilus, soovitan jalutama minna!). Õues oli enam kui 10 kraadi külma, nii et ma ei suutnud saapaid jalast võtta ning sokkidega pilt jäigi tegemata.


3 kommentaari:

  1. Väga meeldivad looduslikud toonid! Muster ka lihtne ja armas!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mõnusad mahedad toonid on jah. Neid nelja sokipaari kududes mõtlesin, et küll sellised loodusvärvid sobiks hästi kaasaegsesse valgesse skandinaavia stiilis kodusse.

      Kustuta
  2. Väga kenad sokid! Sobivad nii seina kui ka Siniallikatega imekenasti.

    VastaKustuta