1. veebruar 2018

Õe tumehall kampsun.

Eelmisel sügisel postitas õde mulle portsu tumehalli üsna jämedat lõnga. Tahtis kampsunit - sellist suurt ja mugavat oversize raglaani, millel oleks kõrge kaelus ja toredad palmikud.  


Sellele kanepisisaldusega lõngale oli õige mustri otsimine vaevaline. Kanep teeb kudumi küll hästi langevaks, aga kohevust jääb ju ka vähemaks. Seega ei paista lihtsamad mustrid piisavalt välja ning tavalised palmikud lamanduvad ära. Heleda lõnga puhul pole probleem tegelikult nii suur, aga tumehalli puhul see kõik võimendub. 
Pärast poolemeetrist tööproovi olin suutnud välja selgitada, et ripskude jääb siiski parem kui näiteks "kanaihu" ning alla 6-silmuselisi palmikuid pole seekord üldse mõtet teha. Reljeefsuse tagamiseks tuli teha võimalikult palju pahempidiseid silmuseid (muidugi neid parempidistega kombineerides).

September. Kui tööproovi oli kootud 30 cm, olin üsna nõutu...

Otsisin oma mustrikogust välja ühe vana mustri, mida esimest korda kasutasin juba teismelisena, kui kudusin endale mohääri ja villasegust lõngast kampsuni. Mustrit veidi kohandades sain tulemuse, mis mind tõesti rahuldas - hoolimata tumedast lõngast paistavad ju keskmised palmikud väga hästi välja!


Palmikute kõrvale tegin sik-sakid, mille taustaks sai ripskude. Korraks kartsin, et see kombinatsioon jääb liialt jõuline ja maskuliinne, aga kuna pärast pesu kude tasandus ja kohevus kadus, siis jäi tulemus just sellise paraja vungiga :)


Ja kuigi me õega korra arutasime, et selja võib teha ka ilma mustrita, siis kudusin sinna ikkagi sama mustrikombinatsiooni - nii on kindel, et seljaosa ei veni liialt välja (kudum on ju pikk ja üsna raske). Pealegi on mustrit huvitavam kududa :) 


Hoolimata sellest, et raglaankudumi seljale teen ma alati mõned lühendatud read, võib nüüd osutuda raskeks esimesel ja tagumisel poolel vahet teha... Annika, valge märk käib vasakule poole!


Lõng: Rowan Hemp Tweed Chunky (75% villa, 25% kanepit; 100g/110m). Kampsunile kulus 10 tokki lõnga.
Vardad nr 6, sooniku jaoks võtsin vardad nr 4 ja 5.

Kampsun on kootud ülevalt alla. Pidin selle tegema nii pika, kui lõngast oleks jagunud. Aga mingi hetk vaatasin, et läheb juba liiga kleidiks. Niisiis lõpetasin töö ära ja ülejäänud lõngast kudusin hoopis peapaela.

 Kampsun on üsna tuunika moodi - hea retuusidega käia.
Mugava kampsuniga võib isegi lendamist harjutada :)

8 kommentaari:

  1. Nii, ja ära ütle, et sulle peapael ei sobi!
    Vägev kampsun. Õde kindlasti rõõmustab!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. eieieiei ütle! :)
      Õde on väga rahul!

      Kustuta
  2. Vägev! Mulle väga meeldib!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Vägev hall hiireke jah. Tänan, Ülle!

      Kustuta
  3. Mustrikombinatsioon on tõeliselt õnnestunud, võluv pilgupüüdja! Ja pikkus on superhea!

    VastaKustuta