28. veebruar 2017

Sinine müts ja kaelus sokilõngast.

Ma olin esialgu päris skeptiline, et kas paksust sokilõngast ikka saab hea mütsi. Ennekõike muretsesin, et äkki tuleb müts liialt kare. Aga tegelikult siiski mitte - müts ei torgi ja on piisavalt pehme, seega sobib see lõng hästi ka kaeluseks. 



Lõng: Drops Big Fabel (100g/150m; 75% villa, 25% polüamiidi), mida kulus kokku 2 tokki ehk 200 grammi. Sellise laiema mütsi jaoks ühest lõngatokist ei piisanud. Ja et teisest tokist jäi suurem osa järgi, kudusin ülejäägist kaeluse.

Mütsi kudumisel kasutasin vardaid nr 4 (soonikus) ja nr 5. Soonikusse läks 80 silmust, põhiosasse aga koguni 120 silmust. Kaeluse soonikud kudusin nr 3,5 varrastega (80 silmust), ülejäänu ikka numbriga 5 (100 silmust). 


See sokilõng on tagasihoidlikult matt, seega peaks meeldima neile, kes ei taha läikega lõnga.
Lõng on päris jäme ja tugev ning sellise lihtsa, igapäevase olemisega. Peab arvestama, et pärast pesu venib kudum kindlasti veidi nii pikkusesse kui ka laiusesse. Samas kude jääb ilus ühtlane, kuigi veidi puine. 
Arvan, et suurte paksude (palmikutega) sääriste jaoks oleks see lõng ka hea. Sokke ma ise vist nii pakse ei tahaks, aga kui kodus on külmad toapõrandad, siis miks mitte...


Ma lähen nüüd vastlakukleid veeretama. Pikka liugu teile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar