7. veebruar 2017

Punasekirju kampsun (see, mis vestist tuli).

Nüüd on kampsun täitsa valmis. Vöö on ka olemas. Algul tegin vöö isegi liiga pika, sest arvasin, et selle peaks kinni sõlmima nii, et vähemalt üks ots oleks aasaga (lipsuga). Üleriiete all jäi aga selline sõlm liiga suur, hakkas häirima. Seega tuleb nüüd vöö siduda umbsõlmega, aga vöö on piisavalt lai - saab mugavalt lahti.








Lõng: SandnesGarn, Tresko (80% Norra villa, 20% polüamiidi; 50g/105m), mida kulus kokku 8,5 tokki ehk veidi üle 400 grammi, sh vööle läks 65 grammi.

Lõng on mõnusa villase olemisega - pisut kare, kuid torgib veidi vähem, kui tavaline lambavillane. Kududa on seda ka hea, sest lõngakeerd on parajalt tihe ja kude jääb ilus ühtlane (nojah, ega mu kirju lõngaga poleks ka ebanormaalsused välja paistnud). Neile, kellele meeldivad eheda olemisega villased sokid, soovitaksin seda sokilõnga kindlasti - lõng tundub vastupidav ega muutu kergesti topiliseks. Lisaks on lõng just nii jäme, et sellest saaks head paksud sokid (kiiresti valmis). 

Vardad: varruka kudumisel nr 3,5 ning sooniku ja vöö puhul nr 3.

Vöö kudusin 1+1 soonikus - tuli hea tihe ja tugev. Nii pole karta, et vöö veniks välja ja muutuks soolikaks.



Kuhu ma kogu aeg vaatan? Eks ma pidin ühel linnukesel silma peal hoidma...


Vest, millest selle kampsuni kudusin, on siin.
Mõnest üksikasjast kirjutasin siin.

13 kommentaari:

  1. Ma ütlen ausalt, et kui ma alguses nägin, et sa valisid varrukateks musta-punase säbru, siis ma mõtlesin, et neeh... Aga praegu! Voila! Uskumatult hästi sobib! Enam ei kujuta ettegi, et ennem varrukaid ei olnud ja justnimelt selliseid.
    Ja noh muidugi see tehniline puhtus :)
    Igaljuhul taaskord braavo!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :))) See on tore, et ma suudan sind üllatada ja ehmatada, Ruta.

      Kustuta
    2. Anonüümne10/2/17 12:00

      Kusjuures mina mõtlesin algul samamoodi nagu Ruta. Aga väga hästi kokkusobiv tulemus tuli lõpuks. Vest sai uue hingamise ja elu endale.

      Kustuta
  2. See punane-must on väga õige ja särtsakas valik. Suurepärane lõpptulemus!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Onju! Raam, mis laseb mustril ka ikka särada.

      Kustuta
  3. Kui ei teaks, et vest endale varrukad sai, siis arvaks, et kogu kampsun ongi algusest peale nii planeeritud ja lõngad/värvid kõik kohe selliselt valitud. Väga maitsekas ja ilus tulemus! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Vaatan ise ka sellise pilguga, et kas tõesti on sama asi... Sain mõnusa sooja kampsiku.

      Kustuta
  4. Ilusast vestist sai veel ilusam kampsun!

    VastaKustuta
  5. Nüüd tundub, et enam õigem värv ja lõng ei saanukski olla. Isegi kollane ei passiks ilmselt nii hästi :) Elus peab värvi olema!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ma olen selle kollase peale ka palju mõelnud... Aga sobiva lõnga leidmine oleks olnud väga keeruline, sest mõtlen, et sobilik oleks olnud ka selline, kus tumedam ja heledam kollakas toon koos oleks koos jooksnud. Aga olen oma valikuga väga rahul :)

      Kustuta
  6. See imeilus vest on saanud uueks imeilusaks kampsuniks ning ilmselt oli, on ja jääb pika looga uhkeks rõivaesemeks. Mõnusat soojust ja selle ilu sees olemist Sulle, mida kampsuni kaunid mustrid ja säravad värvid annavad!

    VastaKustuta