30. jaanuar 2017

Vestist kampsuniks, 2.

Mida ma siis selle vestiga tegin? 
1. Harutasin üles kõik soonikud (nööbiliistu, alumise ääre, käeavade soonikud) ja õlgadelt umbes 5 cm (nii esi- kui ka tagatükilt) ehk kogu valge pinna. See oli vajalik selleks, et käeavad ei jääks liiga suured. 
2. Kudusin punase-mustakirju lõngaga alumisele äärele uue 7,5 cm laia sooniku.
3. Kudusin sama lõngaga uue soonikulise sallkrae (kohe kehaosale külge). Et kraeosa oleks nööbiliistust laiem, kasutasin ohtralt lühendatud ridasid. 
4. Varrukad kudusin tavalise parempidise koega ja õmblesin vestile külge. Et varrukad istuks seljas paremini ja tekiks väike varrukakaar, jätsin kehaosale veidi suurema "õmblusvaru". Seega jäi vesti esi- ja tagatüki käeavades veidi "materjali" üle, aga õnneks see jääb sissepoole peitu ega paista välja ega sega. See oligi vast üks suuremaid peamurdmisi ja sättimisi, mitmeid kordi nööpnõelte ümbertõstmisi ning varrukakaare ümberkudumisi. 
5. Kõige eelneva peale kulus 6,5 tokki lõnga. Ülejäägist koon veel vöö ka. See on muidugi üksluine...


Vesti muster oli selline, et ühe värviga tuli sageli kududa vaid 1-3 rida ning hiljem ei läinud sama värvi lõnga enam pikalt vaja. Seega tuli lõnga pidevalt katkestada ja nii oli vesti äärtel tuhandeid lõngaotsi. Kõik need sõlmisin paari-kolmekaupa kokku ja peitsin värvilise paela alla. Pael on hea ka selleks, et hõlmad liiga kergesti välja ei veniks.



Nööpidega läksin veidi alt. Nad on küll õige suurusega ja õiget värvi, aga neil on peal kõrgendusega kaareke, mistõttu nendega sehkendamine (eriti nööpide sulgemine) on veidi tüütu. Kui kunagi sama suurusega punased nööbid leian, siis vahetan ehk välja... 

Edaspidiseks tuleb aga meelde jätta - ära pane kampsunile reljeefse pinnaga nööpe!


Õlad silmasin kokku sellesama punase-mustakirju lõngaga. 
Varrukale tegin üsna väikese kaare.

Mõne päeva pärast tulevad (loodetavasti) ka need pildid, kus kampsun on mul seljas...


Hommik täis üllatusi :)

2 kommentaari:

  1. Ei kujutakski teist lõnga ette, kui see punase kirju. Piilupildil juba väga kena! Ootan pilti täies ilus!

    VastaKustuta