2. november 2016

Kuidas mütsi mustrit laiendada...

Kudusin veel ühe Aprillililledega mütsi


Seekord oli mul kasutada veidi peenem villa- ja alpakasegu lõng. Samas müts ise pidi tulema laiem (avaram) kui mu eelmised sama mustriga mütsid. Selleks, et saada soovitud suurus, lisasin mütsi põhiosasse silmuseid juurde - iga palmiku (neid on mütsil 6 tükki) mõlemale küljele kasvatasin ühe lisasilmuse, mida järgmistel ridadel kudusin alati pahempidise silmusena. Nii kasvas müts 12 silmuse võrra laiemaks, aga üldmulje jäi ikkagi samaks. 


Sooniku kudusin samade silmuste arvuga nagu juhend ette näeb, lihtsalt keerdsilmuste asemel on tavalised parempidised silmused. 

Lõng: Drops Lima (65% villa, 35% alpakat; 50g/100m; imeilus puidutoon nr 5310), mida kulus 2 tokki ehk 100 grammi.

Kuna Drops Lima lõng on tihedam ja venib võrreldes Drops Big Merinoga vähem, siis kasutasin sellel mütsil ikkagi samu vardaid: soonikus nr 3,5 (96 silmust) ja põhiosas nr 4 (114 silmust). Nii jäi müts parajalt tihe, aga ikkagi mõnusalt kohev ja vormitav.



Loomulikult tuli müts kududa veidi sügavam, st lisandus veel üks rida nuppe. Lõpukahandusse suhtusin aga loominguliselt ehk tegin selle varasemast järsema ega jälginud üldse juhendit. 


Mütsi pildistasin oktoobrikuu viimasel päeval. Siis oli aed lehti ja õunu täis. Täna saaksin mütsi kõrvale tõsta vaid kohevat valget lund.

Tänane lumemütsiga õun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar