24. september 2016

Säravad "õuna"-sõrmikud.

Kui Urve mulle kirjutas, et ma kooksin talle "need õunaga kindad", siis olin ma algul ikka päris nõutu ning proovisin pingsalt meenutada, et millal see küll võis olla, et ma õuntega kindaid olen kudunud. Ja siis tuli välja, et jutt on neist sõrmikutest, mida ma pildistasin koos suure õunaga. Novot! Ma ju olin tookord maininud, et tahaksin selle mustriga sõrmikuid veel kududa... Ei tulnudki palju oodata.

Leppisime kokku, et seekord sobitan sinna mustrisse hoopis lillat ja rohelist - eeskujuks sobiksid vanaaegsed pearätid. Kuna tumesinine on ka nendele värvidele hea neutraalne taust, siis kinnaste põhivärvi jätsingi samaks. Lillasid sai aga kindasse kolme erinevat tooni ja rohelisi kaks. Veidi lillakaspunast silmasin hiljem kindaseljale veel lisaks.

Vardad olid suurusega 1,5 mm.
Kõik lõngad on 100% villased, enamus mu oma värvitud. Vaid sinepikollane lõng, millega on tehtud väiksed täpikesed, on Uus-Meremaa lammastelt ja seal ka värvitud ning helelilla on Saara Hea kindalõng nr 10/2.
Silmuseid soonikus 75, hiljem 78.

Siin, esimesel pildil ongi vast kõige õigemad värvid.




Kinnastega alustasin augusti esimesel poolel - siis oli päris mitu päikeselist päeva, kui sai ka õues kududa.





Mis te arvate, kui palju oli neid lõngaotsi, mida mul tuli selle kindapaari sisse peita?


8 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Aitäh! Loodan, et kandja on ka rahul :)

      Kustuta
  2. Peen töö ja kaunid värvid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, Ingi! Mulle ka värvid meeldivad.

      Kustuta
  3. Need õunaga kindad meeldivad, meeldivad, meeldivad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Mulle on see värvidega mängimine juba sõltuvuseks saanud. Nii tore on värve kududa (aeganõudev muidugi ka).

      Kustuta
  4. Anonüümne3/10/16 13:26

    Nii sügavad või küpsed või kuidas nüüd öeldagi.....sügisvärvid!!! Kiitus-kiitus-kiitus! Lõnga siis katkestad igal värvivahetusel? Hmm, hea mõte! Ma olen ikka püüdnud ühest mustrikorrast teiseni mööda sisekülge viia, aga jääb ikka välja paistma ja pole eriti ilus. Peaks kah katkestamisega proovima...
    /riis, isetegijas praegu blogitu/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Riis! Nendel kinnastel katkestasin lillasid lõngasid peale igat mustrikorda, aga rohelist vedasin. Olen proovinud ka nii, et vean kõiki, aga see lõngapusa, mis tekib kui "kasutuses" on pidevalt 4 kera, on ikka parajalt tüütu:)

      Kustuta