23. oktoober 2014

Ühe hooaja kleit. Kiire kudumine.

Aastaid tagasi soetasin hulga sellised lõngasid, millega nüüd enam midagi väga asjalikku nagu polegi peale hakata. Need on odavad, suure akrüülisisaldusega ning lendleva koostisega lõngad. Kudumisega taasalustades tundusid need mulle justkui sobilikud olevat, aga nüüd võtavad kastides lihtsalt ruumi.

Mõtlesin mõnest seesugusest kududa ühe talvise kleidi. No algul oli mul plaanis kududa tuunika, sest neid ma armastan ja kannan alati (ja üleüldse arvan ma, et endale tasub kududa seda, mida ma kohe kindlasti kannan). Et ma aga tahtsin vabaneda vähemalt ühest 100-grammisest mustast lõngatokist, jätkus seda pikemalt...



Ja kuna kehva lõnga peale ei tasu liiga palju aega raisata, siis kudumiseks kasutasin nii jämedaid vardaid, et kleit just päris läbi ei paistaks, aga tihe ta kindlasti ei ole. Sellest hoolimata hakkab vähegi soojema ilmaga selles palav. Ja ma ei suuda selles väga pikalt olla - seega on see kleit pigem selline "korraks selgaviskamiseks kui lapsele lasteaeda järgi lähen"-hõlst.



Kudusin raglaanis ülevalt alla. Ilma õmblusteta.

Lõngad:
must Madame Tricote, Super Angora (80% akrüüli, 10% villa, 10% mohääri; 100g/550m), mida kulus veidi üle 1 toki.
ühevärviline lilla, samuti Super Angora.
halli-lillakirju Red Heart, Soft Mohair Color (65% akrüüli, 35% mohääri; 50g/280m).

Vardad: nr 6 (soonikutes nr 4 ja 3,5).



No loodan, et ühe talve jagu trööpamist ta välja kannatab. Ja siis läheb äraviskamisele, just nagu see pliit... (no ma siiski metsa alla oma prahti ei vii).




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar