1. oktoober 2014

Rahast, materjalidest ning lõpetuseks üks vallatu müts.


Tavaliselt küll rahast ei räägita, aga kui ma oma postkastist Kaubamaja osturalli kataloogi leidsin, siis jäi silm peatuma just mütsihindadel. Aga veel rohkem hakkas mind huvitama, mis on nende mütside koostis. Viimaste väljaselgitamiseks uurisin erinevaid e-poode.

Kas teadsite, et kaubamajast võib leida nii 5 euroseid (ilusate värvidega ja võimsate palmikutega naistemütse, mille koostis on 100 % akrüül; tootja kohta info puudub), 7 euroseid (U&D; koostis 26% vill, 21% akrüül, 48% polüamiid, 5% viskoos; välimuse järgi tunduvad pigem üheks hooajaks „säilivad” naistekad) kui ka 16-18 euroseid (Bugatti, koostis 70% akrüül, 30% vill; üsna soliidsed meestekad) mütse. NB! Tegemist on osturalli hindadega.

Kas panite tähele, et ühegi mütsi koostises pole naturaalseid materjale üle 30%...

Huvi pärast otsisin üles aasta taguse Stockmanni sügiskataloogi. Seal olid Globali akrüülist naistemütsid hinnas 20-28 eurot (no need kallimad on karusnahast tutiga). Üks palmikutega müts oli 12 eurot.

Edit 02.10.2014: Nagu tellitud, tuli täna uus Stockmanni Hullude Päevade kataloog. Seal oli palju erinevaid mütse (kahjuks ei märgi nad täpset koostist): Guess 29.90 (täiesti ilmetu müts), Global accessories villasegu müts karusnahast tutiga 19.90 (palmikutega), Balmuir kašmiirvillane (midagi pibo-taolist) 44.90, tavalised meestekad 7.90, Etcetera tuttmüts 16.90, Hilfigeri sportlik müts 32.90, Moschino pibo lipsuga 49.90. Enamus mütse on hästi tagasihoidliku olemisega - küllap see on moes...?

Mitmekesise valikuga SurfHouse e-poes on mütse hinnaskaalas 12-25 eurot, kõik puha 100% akrüül.
Vaatasin veel kolme e-poodi – kõikjal olid vaid 100% akrüüllõngast mütsid.

Nojah, mida lõpetuseks öelda. Vaadake, kas see müts, mille te poest 2 aastat tagasi ostsite, näeb ikka veel ilus välja... usun, et see on üsna topiline, äkki isegi välja veninud ning äkki te ei ole julgenud seda kordagi pesta, sest te ei tea, mis sellest pärast pesu järgi jääb... Jah, ärge seda jumala eest pesumasinasse pange. Ikka käsitsi!!

Või siis... kui teil pea tihti valutab, siis vaadake, millest koosneb teie müts? Usun, et on akrüül.

Muide, tänapäeval on müügil palju mõnusaid naturaalkoostisega lõngasid, mis EI OLE KAREDAD. Mis ma siin ikka räägin, kudujad teavad. See info on pigem teistele...

Mul on ka veel mõni vana akrüülmüts kapis. Lähen uurin neid...

Lõpetuseks näitan pilte enda kootud mütsist.



Leidsin poest nii vahva, ebaühtlase struktuuriga kirju segulõnga. Kohe kutsus kuduma.
Lõng: Katia Bolivia (48% bambusviskoosi, 44% villa, 8% akrüüli; 100g/140m, toki hind oli 6.60). Hästi pehme, siidine lõng. Kulus 90 grammi.
Vardad nr 4. Alustuseks lõin 84 silmust.





Teisest, roosakirjust lõngast teen veel ühe mütsi.

1 kommentaar:

  1. Väga lahedad "kreisid" mütsid. Ostan ka seda lõnga:)

    VastaKustuta