17. oktoober 2014

Oliviale.


Väikese Olivia vanaema, kes on ühtlasi minu Kärla-tädi, soovis oma tütre-tütrele talvist komplekti - mütsi, kampsunit ja pükse.

Minu inspiratsioon tuli Olivia nimest. „Olivia” tähendab õlipuu ehk oliivipuu oksa. Nii kudusingi selle komplekti sisse just oliivipuu.
Mulle meeldis mõte, et ühe väikese tüdruku jakikese seljal on nii elujõuline puu... Sest õlipuu on igihaljas ning pikaealine puu.

Muide, õlipuuoksad sümboliseerivad rahu, sportlikust, rõõmu ja elu.
Tegelikult oli see mul esimene kord, et ühele väikesele beebitüdrukule sellise komplekti kudusin. Olen oma poistele küll mitmeid püksikuid-kampsikuid kudunud, kuid see oli juba üle 10 aasta tagasi. Ja kuna poiste ajast olid need kõik ilusti säilinud, siis tütrele ma ühtegi uut roosamannat kuduma ei pidanud. Sobisid need rohelised-sinised sinna kombeka alla küll...
Aga mul oli hea meel, et nüüd selline võimalus tekkis. Otsisin need vanad poistekomplektid välja, pidasin endaga aru, kaevusin internetis beebiriiete maailma, meenutasin oma laste beebiaega...

Eriti meeldis mulle üks jakike, mille nimi on samuti Olivia (sellel lehel on palju armsaid beebriideid). Jakikese seljal on tore oksamotiiv. Mina ei tahtnud teha lehtedega oksa, vaid just uhket puud. Ning ette kavandasin ka lihtsama, üherealise kinnise.
Olivia komplekt pidi tulema pastelsetes toonides ja mitte väga õhuke. Dropsi valikust leidsin õiget tooni roosa, kuid kuna see lõng tundus üksinda üsna peenike, siis panin talle kõrvale jooksma valge peenvillase lõnga.

Ja et ma ei tahtnud teha üleni roosat komplekti, kudusin äärtesse kergelt roheka varjundiga halli.

Lõngad: 
Drops, Baby Merino (100% villa; 175m/50g), mida kulus kogu komplektile 5 tokki (4 roosat ja 1 hall) ehk 250 grammi.
Schachenmayr SMC Fine Wool (100% vill; 50g/310m), mida kulus 2,5 tokki ehk 125 grammi.

Vardad nr 3,5. Soonikutes nr 3.

Ka Olivia ema saatis mulle mõned fotod. Nagu näha, on püksid veel üsna suured...Rõõmsat kasvamist, Olivia!

2 kommentaari:

  1. Küll on armas beebi! Naudib oma kaunist komplekti :)

    VastaKustuta
  2. Tere AlleRa! Vahva, et mu uue blogi üles leidsid!
    Olivia on tõesti imekena beebi.

    VastaKustuta