14. aprill 2014

Kolmnurkne pitsrätt "Lilleaed".

Paar-kolm aastat tagasi ostsin Hobipunktist 1 toki imekaunist pruuni pitsilõnga. Kuna meetrite ja grammide vahekorra järgi on see veidi jämedam kui Haapsalu salli lõng, siis hoiatas müüja, et arvatavasti ei piisa sellest ühest tokist ühe nupulise ja täismõõdus Haapsalu salli tegemiseks. Sellest ütlusest ajendatuna otsustasin, et koon hoopis kolmnurkse räti - sellise, kus nuppe ei oleks liiga palju ning mille saab teha täpselt nii suure, kui materjal lubab. 

Seega tuli rätti alustada ülevalt keskelt. Ja muster pidi olema konkreetne, rahulik, st mitte liigsete detailidega, sest mulle tundub, et tumedale lõngale ei sobi liiga "kirju" muster.



Edasi oli kõik nagu tavaliselt: otsisin veidi aega mustreid, mis eelnimetatud tingimustele vastaksid. Nagu ikka, midagi täpselt sobivat ei leidnud. Kuid silma jäi Haapsalu räti raamatust "Lilleaia" rätt, täpsemalt selle keskosa. Sellest arendasingi mulle sobival süsteemil ja ülesehitusel põhineva räti.




Kui rätt tundus sobiva suurusega, modelleerisin allaäärde võimalikult lihtsad (kuusekirja meenutavad) sakid. Kõik sujus imeliselt ning lõng oli fantastiline. Muide, 100 grammist kulutasin ära 86 grammi.



Lõng: Smyrna Platinum, Midara toode, mille koostises on 80% tallevilla ja 20% alpakat (100g/750m).
Vardad nr 2.75.
Räti mõõdud: 185 x 80 cm.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar