9. august 2013

Kootud suvekleit Juuni.

Esimene kleit, mille kudusin endale. Tütrele olen küll varem kleiti kudunud-heegeldanud, kuid mis viga alla 4-aastasele neid teha. Endale kleidi kudumine tundus suur ettevõtmine. 


Alustasin juuni alguses ning sama kuu lõpuks oli kleit valmis.

Esialgu võtsin eeskujuks ühe kleidi Dropsi mustrikogust, kuid ülemises osas jätkasin sakilist mustrit. Enne kaelust tegin veel mõned read ripsilisena - selline lahendus hakkas mulle endale väga meeldima ning arvan, et kui peaks veel sellise kleidi (sarnasest materjalist) tegema, siis teen ripsilist osa isegi veidi rohkem. Näiteks alustaks nendega kohe koos käeavadega.

Värvid panin järjekorda nii, nagu parajasti tuju oli. Ei jälginud mingit muud süsteemi, kui et alguses, seelikuosas on laiemad triibud ning üleval kitsamad.



Käeavadega jäin ka väga rahule - teadsin, et kleidi raskus venitab need nagunii veel suuremaks, nii tegin avad esialgu lühemad, kui proovilapi järgi oleksin võinud.


Lõnga nime kahjuks ei tea, kuid koostises on umbes 50:50 puuvilla ja viskoosi.
Lõnga kulus veidi alla 400 grammi, igat värvi (roosa, oranž, beež, lilla) ligi 100 grammi.
Vardad nr 3.









Väga mõnus, hästi langev kleit tuli. Kartsin, et palava ilmaga hakkab kleit keha külge kleepuma või venib vormist välja (viskoosisisalduse tõttu), aga need hirmud osutusid valedeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar